Ειδικό Δικαστήριο: Ο Πανταλάκης, ο Καλογρίτσας και τα 120.000.000€ της Attica Bank που χαρίστηκαν στα funds της κουλτούρας πληρωμών…..

 24/04/2024    11 : 05 : 26
πανταλακης καλογριτσας παππας
70 / 100

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ)….
Δίκη Παππά- Καλογρίτσα…..
Συνεδριάσεις καταθέσεων τραπεζιτών…..

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Μετά τον Στουρνάρα, καταθέτει ως μάρτυρας ο Πανταλάκης. Ο γνωστός Πανταλάκης, ο υπόδικος τραπεζίτης σε όλες σχεδόν τις ποινικές διώξεις των τραπεζικών σκανδάλων, που κυκλοφορεί ελεύθερος χάρη στις φωτογραφικές για τις τράπεζες τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα.

Αφού, λοιπόν, έχει φλομώσει την έδρα στο ποίημα, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να αυτοπρoσδιορίζεται ως διασώστης της Attica Bank, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα Ασπρογέρακα να του υποβάλλει ερωτήσεις.

Πόσα ήταν τα δάνεια του Καλογρίτσα κύριε μάρτυρα ;;;
120.000 εκατομμύρια κύριε Εισαγγελέα.
Ήταν ενήμερα ;;;
Από ότι θυμάμαι όχι. Αλλά τις λεπτομέρειες θα σας τις πει ο κύριος Τσάδαρης, που θα έρθει μετά από μένα. Εγώ δεν τις θυμάμαι.

Στην επόμενη συνεδρίαση καταθέτει ο Τσάδαρης.
Φτάνει ξανά η ώρα του Εισαγγελέα Ασπρογέρακα.
Πόσα ήταν τα δάνεια του Καλογρίτσα κύριε μάρτυρα ;;;
120.000 εκατομμύρια κύριε Εισαγγελέα.
Ήταν ενήμερα ;;;
Μέχρι ένα σημείο ναι.
Δηλαδή εξυπηρετούνταν ;;;
Κατά κάποιο τρόπο ναι.
Τι εννοείτε ;;; Πλήρωνε ο Καλογρίτσας ;;;
Όχι ακριβώς.
Και τότε πως ήταν ενήμερα ;;;
Με τις νέες χορηγήσεις. Πλήρωνε με τα νέα δάνεια που του δίναμε.
Και σήμερα τι γίνεται με αυτά τα δάνεια ;;; Είναι ενήμερα ή κόκκινα ;;;
Είναι κόκκινα.
Και εσείς τι κάνετε ;;; Έχετε κάνει ενέργειες για να τα εισπράξετε ;;; Γιατί μας είπε ο κος Πανταλάκης ότι ήσασταν διασώστες….
Δεν έχουμε κάνει ενέργειες για να τα εισπράξουμε.
Δηλαδή τι εννοείτε ;;; Τα έχετε αφήσει έτσι ;;;
Όχι κύριε Εισαγγελέα. Τα πουλήσαμε.
Τα πουλήσατε ;;; Που τα πουλήσατε ;;;
Σε μια από τις εταιρείες funds του εξωτερικού.
Ωραία. Αφού τα πουλήσατε, πόσα λεφτά πήρατε ;;;
Δεν πήραμε λεφτά.
Δηλαδή τι εννοείτε κύριε μάρτυρα ;;; Ότι πουλήσατε τα δάνεια του Καλογρίτσα, 120.000.000 ευρώ, χωρίς να εισπράξετε τίποτα ;;;
Μάλιστα κύριε Εισαγγελέα.
Και πότε θα πάρετε λεφτά για τα 120 αυτά εκατομμύρια ;;;
Όταν εισπραχθούν κύριε Εισαγγελέα.
Τι μας λέτε κύριε ;;;
Όταν εισπραχθούν κύριε Εισαγγελέα, από την εταιρεία στην οποία τα πουλήσαμε, τότε θα εισπράξουμε και εμείς το τίμημα που συμφωνήσαμε.

Κάπου εδώ τελειώνει η κωμωδία των καταθέσεων Πανταλάκη-Τσάδαρη στο ΑΕΔ, στην δίκη Παππά-Καλογρίτσα, και αρχίζει το δράμα. Το δράμα, όχι του κάθε Καλογρίτσα, αλλά των Δανειοληπτών της διπλανής πόρτας, που πληροφορούνται από την δίκη Παππά-Καλογρίτσα, ότι, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις όπου, τα κόκκινά τους δάνεια, όχι απλά ξεπουλήθηκαν, αλλά, κυριολεκτικά, χαρίστηκαν στους απατεώνες του Δουβλίνου, που στην πραγματικότητα είναι μπροστινάρια των τραπεζοαπατεώνων των Αθηνών. Δηλαδή αυτών που χρεοκόπησαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και που σήμερα κάνουν business από την ίδια την χρεοκοπία που προκάλεσαν. Στην υγειά των μνημονίων, του προϋπολογισμού και των κορόιδων των φορολογουμένων.

Και, κυρίως, στην υγειά της «Κουλτούρας Πληρωμών», που θα έλεγαν, εν χορώ, Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Σκυλακάκης & Σια.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο ορισμός της «Κουλτούρας Πληρωμών», για την διαφύλαξη της οποίας, η Ολομέλεια ΑΠ της 26/01/2023, προέβη στην έκδοση της κατάπτυστης, fast track απόφασης, ΟλΑΠ 01/2023. Αυτό, προφανώς, εννοούσαν οι 56 αξιότιμοι Αρεοπαγίτες της πλειοψηφίας, όταν, κατά την διάσκεψη, αντάλλασσαν με τους 9 ήρωες της μειοψηφίας, τους επικούς εκείνους διαλόγους, που δημοσιεύθηκαν στο πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ της 11/02/2023.

estia

Δεν θα επιβραβεύσουμε τους Στρατηγικούς Κακοπληρωτές, φώναζαν οι 56. Και, έτσι, αποφάσισαν να επιβραβεύσουν το fund που αγόρασε από την Attica Bank τα κόκκινα δάνεια του Καλογρίτσα, χωρίς να πληρώσει δεκάρα τσακιστή. Τζάμπα. Ενώ, ο ίδιος ο Καλογρίτσας, αν του πρότειναν από το 2016 να τα κλείσει με 20.000.000 ευρώ, θα το είχε κάνει. Για τους 56, όμως, της Ολομέλειας ΑΠ, «Στρατηγικός Κακοπληρωτής» και βιαστής της «Κουλτούρας Πληρωμών», δεν ήταν το fund, που έναντι 120.000.000 ευρώ δεν πλήρωσε φράγκο, αλλά ο Καλογρίτσας – και, αντίστοιχα, ο κάθε Δανειολήπτης της διπλανής πόρτας – που ακόμη και σήμερα προσφέρεται να πληρώσει κάποια λίγα ψιλά. Και που θα ήταν ηλίθιος αν προσέφερε κάτι περισσότερο, την στιγμή που αντισυμβαλλόμενός του είναι ο τζάμπας.

Αν πούμε όχι, φώναζαν οι 56, θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο και θα χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Θα αυξηθεί το χρέος και θα μας βάλουν σε επιτήρηση….. Δηλαδή, κατά τους 56, για να διασώσουμε την εθνική μας οικονομία, πρέπει να χαρίσουμε τα πάντα όλα στον κάθε εξωχώριο απατεώνα του Δουβλίνου, αντί να εισπράξουμε, έστω και λίγα, από τον εγχώριο Δανειολήπτη, δίνοντάς του, έτσι, την δυνατότητα να δουλεψει, να παράξει και να πληρώσει τους φόρους από τους οποίους, μεταξύ άλλων, πληρώνονται, κάθε μήνα, οι μισθοί των 56 και οι συντάξεις των συναδέλφων τους. Και που θα σταματήσουν να πληρώνονται μόνο την ημέρα που τα 2.000.000 ΑΦΜ των Κόκκινων Δανειοληπτών, μαζί με τα 2.500.000 ΑΦΜ των Οφειλετών του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Παρόχων Ενέργειας και Τηλεφωνίας, ήτοι συνολικά 4.500.000 ΑΦΜ, δηλαδή όλη σχεδόν η Ελλάδα που παράγει το ΑΕΠ, φτάσουν στο game over και πουν «άντε γειά καραγκιόζηδες». Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι 56, όταν το γνωστικό τους επίπεδο στα μαθηματικά και τα οικονομικά, περιορίζεται στα ελάχιστα που απαιτούνται για να παίρνουν τα ρέστα από το 10ευρω στον φούρνο, κάθε φορά που αγοράζουν ένα καρβέλι ψωμί. Γιατί, αν ήταν πραγματικά σε θέση να κατανοήσουν πως οδηγηθήκαμε από το 2010 στα μνημόνια και γιατί θα οδηγηθούμε πολύ σύντομα και σε νέο, πως και γιατί αυξάνεται το ελληνικό χρέος και τα ελλείμματα, τι ακριβώς είναι η επενδυτική βαθμίδα και, ότι, τα επόμενα θύματα των υποκρυπτόμενων beneficials των απατεώνων του Δουβλίνου θα είναι αυτοί οι ίδιοι, που θα εξαναγκαστούν, όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, να αποχαιρετήσουν τα προνόμια που τους επετράπη να διατηρήσουν μέχρι σήμερα μόνον ως δέλεαρ, για να συνδράμουν, έτσι, with pleasure, στην καταστροφή όλων ημών των υπολοίπων, τότε είναι βέβαιο ότι θα αποφάσιζαν διαφορετικά.

kaloi kakoi

Έτσι, λοιπόν, για κάποιους από τους 56, θα μπορούσε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του «ουκ γαρ οίδασι τι ποιούσι». Για εκείνους, όμως, που βρίσκονται στην έδρα του ΑΕΔ, στην δίκη Παππά-Καλογρίτσα, και άκουσαν ζωντανά, με τα ίδια τους τα αυτιά, τις καταθέσεις Πανταλάκη – Τσάδαρη, αντί ελαφρυντικών, ο δημόσιος διάλογος δικαίως επικεντρώνεται στα ταπεινά αίτια που μπορεί να διαμόρφωσαν ή, ακόμη χειρότερα, να υπαγόρευσαν την κρίση τους στην ΟλΑΠ 01/2023…..

YNEWS 19022023 ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}