ΕΕ: Πρόστιμα και φυλακή σε όσους παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 02/03/2024    08 : 33 : 37
ursula
65 / 100

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλλει πρόταση για την εναρμόνιση των ποινικών αδικημάτων και των κυρώσεων για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ.

Οπως αναφέρει, ενώ η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται, είναι πολύ σημαντικό τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ να εφαρμοστούν πλήρως και να μην αποφέρει καρπούς η παραβίασή τους.

Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ καταδεικνύει το πόσο πολύπλοκος είναι ο εντοπισμός των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε ολιγάρχες, οι οποίοι τα αποκρύπτουν σε διάφορες δικαιοδοσίες μέσω πολύπλοκων νομικών και οικονομικών δομών. Η πρόταση της Επιτροπής θα καλύψει τα υφιστάμενα νομικά κενά και θα αυξήσει το αποτρεπτικό αποτέλεσμα της παραβίασης των κυρώσεων της ΕΕ.

Η πρόταση θεσπίζει κοινούς κανόνες της ΕΕ, οι οποίοι θα διευκολύνουν τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία των παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων σε όλα τα κράτη μέλη.

Ως παραβιάσεις νοούνται και η καταστρατήγηση ή η απόπειρα καταστρατήγησής τους μέσω της απόκρυψης κεφαλαίων ή η απόκρυψη του γεγονότος ότι ένα πρόσωπο είναι ο τελικός κύριος των κεφαλαίων.

Ανάλογα με την αξιόποινη πράξη, τα φυσικά πρόσωπα θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης διάρκειας τουλάχιστον 5 ετών, ενώ οι εταιρείες θα υπόκεινται σε ποινή ανερχόμενη σε τουλάχιστον 5% του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}