Εβδομάδα “καταιγίδας” 2.100 πλειστηριασμών και ιστορικών σφυριών

 21/06/2024    06 : 09 : 28
akinita pleisthriasmoi
68 / 100

Εβδομάδα με πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις σε επίπεδο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεκινά από σήμερα, καθώς ανάμεσα στους 2.100 περίπου που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνονται ιστορικά ονόματα του παρελθόντος, όπως η βιομηχανία μπαχαρικών «Λίρα» και η Πετζετάκις.

Η «Λίρα»
Το ακίνητο της βιομηχανίας μπαχαρικών Λίρα στην Παλλήνη οδηγείται σε νέο πλειστηριασμό την ερχόμενη Πέμπτη 25 Απριλίου, μετά τον πρώτο που διενεργήθηκε στις 13 Μαρτίου και ήταν άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή της Παλλήνης, προς το Πικέρμι, στη θέση «Κάτω Χαρβάτι», στο 17ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Μαραθώνος, επισπεύδουσα είναι η Παγκρήτια Τράπεζα, που προχώρησε σε κατάσχεση για 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως (ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου) ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 7.333.000 ευρώ.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 7.010 τ.μ. και το συγκρότημα χτίστηκε βάσει οικοδομικής άδειας του 1976 που αφορούσε ανέγερση νέου ισογείου εργοστασίου μετά διωρόφου κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 3.100,64τ.μ. (2.394,40 τ.μ. εργοστάσιο και 706,24 τ.μ. γραφεία) καθώς και δεύτερης οικοδομικής άδειας του ίδιου έτους για την προσθήκη Α΄ και Β΄ ορόφων, τμήματος υπογείου και δώματος συνολικής επιφάνειας 5,628,12τ.μ.

Η εταιρεία της οικογένειας Λυραράκη έχει παρουσία 65 ετών στην αγορά με τα δημοφιλή προϊόντα της (μπαχαρικά, βότανα κ.λπ.).
Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2022, ο τζίρος ήταν στις 464.399,58 ευρώ έναντι 521.773 ευρώ το 2021 με το τελικό αποτέλεσμα κέρδη 145.491,03 ευρώ έναντι ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Η Πετζετάκις
Αντιμέτωπη με ένα ακόμη σφυρί θα βρεθεί η Πετζετάκις, η πρώτη ελληνική πολυεθνική που έφτασε να κατακτήσει όλο τον κόσμο για να ακολουθήσει μια ολισθηρή και μακρά κατάρρευση.

Έτσι, για την Παρασκευή 26 Απριλίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για οικόπεδο στην Κρήτη. Ειδικότερα αφορά ένα αγροτεμάχιο εκτάσεως 6.338,53 τ.μ. που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του δημοτικού διαμερίσματος Βουτών, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και επί του επαρχιακού δρόμου Ηρακλείου – Μοιρών στη θέση «Ανατολικά ή Μέσα Κάμπος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο βγαίνει στο σφυρί. Ειδικότερα, ο πρώτος πλειστηριασμός έγινε στις 26 Ιουλίου 2017, ο οποίος ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Στη συνέχεια ορίστηκε η διεξαγωγή νέου πλειστηριασμού στις 15 Νοεμβρίου 2017, ο οποίος δεν διενεργήθηκε λόγω αποχής των Συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους. Μετά ορίστηκε νέος για τις 28 Μαρτίου 2018, ωστόσο και αυτός δεν διενεργήθηκε για τυπικούς λόγους. Το επόμενο σφυρί χτύπησε στις 26 Ιουλίου 2023 με τιμή εκκίνησης 602.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Για τον πλειστηριασμό της 26ης Απριλίου η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στο ποσό των 391.300 ευρώ.

Η διαδικασία στρέφεται κατά της «Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών και Ελαστικού Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις Α.Ε.», με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα «ενεργούσα εν προκειμένω με την ιδιότητά της ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών του από 28-01-2008 ομολογιακού δανείου αναχρηματοδότησης του Ν. 3156/2003», όπως αναφέρεται.

Η… άλλη Four Seasons
Αντιμέτωπη με το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκεται και η “Four Seasons S.A.”. Η εν λόγω εταιρεία ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με τον πασίγνωστο καναδικό ξενοδοχειακό κολοσσό, ο οποίος μάλιστα διαχειρίζεται στη χώρα μας το εμβληματικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για μια… άλλη, εντελώς διαφορετική και άλλου μεγέθους εμπορική εταιρεία που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, την «Τέσσερις Εποχές Ανώνυμη Εμπορική Ξενοδοχειακή και Τεχνική Εταιρεία» με διακριτικό τίτλο “Four Seasons S.A.”.

Την περίπτωσή της είχε αναδείξει το newmoney στις 8 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή έναν ακόμη πλειστηριασμό που αφορούσε ακίνητό της στη Μεταμόρφωση το οποίο τελικά άλλαξε χέρια με ποσό κατακύρωσης 547.001 ευρώ. Για την Τετάρτη 24 Απριλίου όμως έχουν προγραμματιστεί άλλοι τέσσερις πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την Cepal, για οριζόντιες ιδιοκτησίες της σε ακίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης, με συνολική τιμή εκκίνησης 1.174.859 ευρώ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}