Είναι ξεφτίλες: Θέλουν να πετάξουν στο δρόμο ζευγάρι ηλικιωμένων για χρέος 30.000€

 30/11/2023    09 : 48 : 55
pleistiriasmos akinita
64 / 100

Κρήτη: Παίρνουν το σπίτι, μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ηλικιωμένου ζεύγους, για χρέος 30.000 ευρώ

Στο ζευγάρι έχει επιδοθεί έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ενώ έχει προσδιοριστεί και ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για την ακίνητη περιουσία τους

Σε δεινή θέση βρίσκονται ηλικιωμένοι δανειολήπτες από τα Χανιά των οποίων κινδυνεύει να χαθεί η μοναδική τους κατοικία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ. Ιωάννα Μελάκη, για χρέος μόλις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια, που εκφράζει την αγωνία της για το ηλικιωμένο ζευγάρι, τους έχει επιδοθεί έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας τους ενώ έχει προσδιοριστεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για αυτήν.

«Δεν ξέρω ποια αισθήματα πλέον με διακατέχουν», τονίζει η κ. Μελάκη, «όταν τα πάντα γύρω μας έχουν πάρει την κατηφόρα. Ο λόγος περί πλειστηριασμών.

Έχοντας στα χέρια της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μια έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας από οικογένειας δανειοληπτών λέμε τη λέξη ήμαρτον!

Επί του ιστορικού της υπόθεσης: Η σύζυγος είχε πάρει δάνειο από τράπεζα με εγγυητή τον σύζυγο, με υπόλοιπο οφειλής 30.000 ευρώ.

Το ζευγάρι είχε προσφύγει στον νόμο Κατσέλη (3869/2010), καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων αιτώντας τη ρύθμιση του δανείου τους. Το Ειρηνοδικείο τους προσέδωσε δόλο, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να ζητήσουν στο Εφετείο την εν λόγω ρύθμιση. Και ενώ τον Δεκέμβριο έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Χανίων, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων προχώρησε σε έκδοση διαταγή πληρωμής και εν συνεχεία εκδόθηκε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και προσδιορίστηκε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για τις 18/5/2024. Πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας του ηλικιωμένου ζευγαριού!

Ζητάμε την παρέμβαση αφενός του πρωθυπουργού της χώρας, των πολιτικών κομμάτων, του υπουργού Δικαιοσύνης, του υπουργού Ανάπτυξης και γενικά της κοινωνίας, καθώς δεν είναι δίκαιο για τις υποθέσεις των δανειοληπτών που ενώ δεν έχουν τελεσιδικήσει οι ίδιοι να πιέζονται τόσο ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά για κάτι που μπορεί να ανατραπεί με δικαστική απόφαση και έξοδα από τους δανειολήπτες.

Έπειτα από τα παραπάνω, καλούμε κάθε δανειολήπτη σε επιφυλακή. Τέτοιες τακτικές πρέπει να εξαφανίζονται εκ της γενέσεώς τους και όχι να καταλήγουν εις βάρος των πολιτών», καταλήγει η κ. Μελάκη.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}