Αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τη σιγουριά Στουρνάρα “για άρση των δυσκολιών” των πλειστηριασμών από funds

Σαββάτο 08/12/2023    08 : 24 : 43
δικαιοσυνη
69 / 100

Αναφορά προς τον Άρειο Πάγο, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με κοινοποίηση προς όλα τα Μέσα Ενημέρωσης έστειλε για λογαριασμό του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Μπέσκος. Αναφορικά με την δήλωση από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι… ‘οι όποιες δυσκολίες θα αρθούν” στο πλαίσιο του ζητήματος που αφορά σε διεκδικήσεις από ξένα funds.

Η αναφορά έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ – Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, το οποίο εδρεύει στο Πρωτοδικείο Αιγίου και εκπροσωπείται νόμιμα από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

ΠΡΟΣ

Τον Άρειο Πάγο.
Γραφείο Πρωθυπουργού.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η διάκριση των εξουσιών, η οποία συνιστά θεμελιώδη λίθο λειτουργίας της Δημοκρατίας κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προβλέπεται από το άρθρο 26 του Συντάγματος. Σύμφωνα με την χρηματοπιστωτική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον μήνα Νοέμβριο 2022, (σελίδα 91 αυτής) προεξοφλείται η άρση, εντός των επομένων μηνών, των περιορισμών, οι οποίοι τίθενται στα funds από την υπ’ αριθμ. 822/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου. Η εν λόγω αναφορά σε συνδυασμό με την παραπομπή του εν λόγω θέματος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποτελεί ευθεία προσβολή της διάκρισης των εξουσιών, της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος καθώς με την ανακοίνωση αυτή προκαταλαμβάνεται η όποια απόφασή σας και εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων οφείλουν να εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όχι στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνει χωρίς συνταγματική εξουσιοδότηση, εν είδει εισηγητή, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία, το οποίο ο Άρειος Πάγος έλυσε με αυστηρά νομικά κριτήρια.

Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στο παραπάνω ζήτημα, η οποία συνιστά πρόκληση για την ανεπηρέαστη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

μπεσκος
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος

Καταγραφή στο Web 18 11 2022 151952 www.facebook.com

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}