Δημήτρης Σκεπαστιανός: «Ναι θα μπορούσαμε να αποδυναμώσουμε την καταιγίδα Daniel…»

Δημήτρης Σκεπαστιανός. Ο άνθρωπος που από το 1981 κάνει αυτή τη δουλειά με τα αεροσκάφη της εταιρίας του προσφέρθηκε να βοηθήσει το υπ. Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης καθως και τον ΕΛΓΑ να αντιμετωπίσει τις έντονες βροχοπτώσεις και το επακόλουθό τους τις πλημμύρες. Προσφέρθηκε επίσης να προκαλέσει βροχοπτώσεις ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα μας.
Είχε μάλιστα πολύ έγκαιρα συναντήσει τον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Στυλιανίδη και έθεσε στη διάθεσή του την εταιρία του (3Δ), τα ραντάρ της, και τα αεροσκάφη της, τη τεχνογνωσία της.
Σημειώστε ότι ο κ. Σκεπαστιανός συνεργάζεται δεκαετίες τώρα με τον ΕΛΓΑ-παλαιότερα ΟΓΑ προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Τόσο στη πρόληψη των πυρκαγιών όσο και στη πρόληψη των καταιγίδων- πλημμυρών το κράτος αρνήθηκε την συνεργασία του!
Tις υπηρεσίες της πρόκλησης βροχοπτώσεων προσφέρει η εταιρία του κ. Σκεπαστιανού στη Ρουμανία.
H ιστοσελίδα Κουρδιστό Πορτοκάλι ρώτησε τον κ. Δημήτρη Σκεπαστιανό εάν το κράτος είχε ζητήσει την βοήθειά του θα είχαμε αποφύγει τον θάνατο ανθρώπων -άγνωστος αριθμός, 100 χιλιάδων και πλέον ζώων, τις απώλειες κατοικιών, εργοστασιών και περιουσιών. Το ρωτήσαμε εάν θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο.
Εκείνος απάντησε:
«Η απάντησή μου είναι ότι η εταιρία μου η οποία παρακολουθεί σε live μετάδοση με δύο ιδιόκτητα ραντάρ την κίνηση των φαινομένων θα μπορούσε να μετριάσει έως να εξαλείψει την ένταση του φαινομένου..Mε τον ίδιο τρόπο που η Ρωσία και η Κίνα στη διάρκεια δύο διαφορετικών Ολυμπιάδων πέτυχαν να προκαλέσουν ήπιες βροχοπτώσεις πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και το φαινόμενο να εκτονωθεί».
Έτσι θα ακολουθούσε η απερίσπαστη διεξαγωγή των Αγώνων στις δύο χώρες…
Η απάντηση του κ. Σκεπαστιανού δεν μας εξέπληξε καθώς τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης και ιδιαίτερα ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί την κατασκευή “φυσικών φαινομένων” από την planδημία, έως τις φωτιές, τις πλημμύρες, ακόμη και τους σεισμούς.
«Από τα 8 ραντάρ που διαθέτει η ΕΜΥ, μόλις δύο είναι σε λειτουργία-εξηγεί ο κ. Σκεπαστιανός. Οσα έχει και η εταιρία μου, η 3D στη διάθεσή της και με τα οποία παρακολουθούμε live 24/7 τα σύννεφα και τα φαινόμενα που προκαλούν. Ναι θα μπορούσαμε να αποδυναμώσουμε την αναμενόμενη καταιγίδα Daniel…»
Η απάντηση του κ. Σκεπαστιανού δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας…