Δεκάδες θύματα: Έδωσαν χιλιάδες ευρώ για ανύπαρκτα μεταχειρισμένα ΙΧ

 18/06/2024    01 : 04 : 08
αυτοκινητα
66 / 100

Δεκάδες είναι τα νέα θύματα του επιτήδειου εμπόρου στα Δυτικά Προάστια τα οποία έδωσαν προκαταβολές χιλιάδων ευρώ για ανύπαρκτα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και αυτή τη στιγμή έχουν χάσει και τα χρήματά τους αλλά έχουν ξεμείνει και από αυτοκίνητα.

Εξαιτίας του μεγάλου όγκου των καταγγελιών το Newsauto.gr δημοσιεύει τις καταγγελίες των ανυποψίαστων καταναλωτών οι οποίοι πλέον επιδιώκουν να κινηθούν εναντίον του επιτήδειου εμπόρου ομαδικά ώστε το ποσό να ξεπεράσει τις 120.000 ευρώ και η υπόθεση να εκδικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα!

Μάλιστα η οργή και απόγνωση του επιτήδειου εμπόρου των Δυτικών Προαστίων είναι τέτοια που πλέον δεν διστάζει να στέλνει έως και απειλητικά μηνύματα σε ανυποψίαστους καταναλωτές που του ανακοινώνουν ότι θα δημοσιοποιήσουν στο Newsauto.gr την υπόθεση εξαπάτησής τους!

Ειδικότερα όπως επισημαίνει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Τελικά έφαγα ακόμα μια φορά την κοροϊδία της ζωής μου. Τον Μάιο του 2022 κατέθεσα ως προκαταβολή στο λογαριασμό της εταιρίας του επιτήδειου εμπόρου στο Περιστέρι 3.000 ευρώ προκειμένου να κλείσω ένα μεταχειρισμένο Toyota Aygo του 2015 και με ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στις 20 επόμενες ημέρες.

Αρχές Αυγούστου του 2022 το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα παραδοθεί, ενώ σε επανειλημμένα τηλεφωνήματα που γίνονται μόνο από την πλευρά μου επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα τις τελευταίες 5 εβδομάδες ότι θα το παραλάβω την επόμενη Τρίτη και την επόμενη Τρίτη και πάει λέγοντας…

Όταν απαίτησα την άμεση επιστροφή της προκαταβολή που είχα καταθέσει αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγω νομικά έναντι της εταιρίας του άρχισε να λέει τα δικά του αλλά όταν του είπα ότι θα στείλω και την ιστορία μου στο Newsauto.gr έγινε έξαλλος και μου έστειλε μέχρι και φωνητικό απειλητικό μήνυμα στο viber!

Μάλιστα πρόσφατα ένα συγγενικό μου πρόσωπο πέρασε από την έκθεση και τυχαία γνώρισε ένα ζευγάρι που είχε δώσει προκαταβολή 6.000 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και ήδη τους καθυστερεί 2 μήνες για την παράδοσή του.

Ήδη έκλεισα ραντεβού με δικηγόρο για ασφαλιστικά μέτρα, δέσμευση λογαριασμών και κατόπιν θα μεταβώ στην Ένωση Καταναλωτών, στο ΣΔΟΕ αλλά και θα τον καταγγείλω στην Ένωση των Εμπόρων Αυτοκινήτων.»

Έδωσε 14.000 ευρώ για ανύπαρκτο Toyota C-HR

Άλλο θύμα του επιτήδειου εμπόρου έδωσε 14.000 ευρώ για να αγοράσει ένα Toyota C-HR το οποίο και θα παραλάμβανε κάποια Παρασκευή αλλά προφανώς ο επιτήδειος έμπορος αποδείχθηκε ότι δεν είχε και έκτοτε έχουν περάσει πολλές Παρασκευές και φυσικά αυτοκίνητο δεν έχει παραδώσει. Ο ανυποψίαστος καταναλωτής επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Το καλοκαίρι είδα στην έκθεση στο κατάστημα στο Περιστέρι ένα μεταχειρισμένο Toyota C-HR και μου είπαν να καταβάλω 14.000 ευρώ και σε λίγες μέρες θα είναι στα χέρια μου. Πέρασαν 2 μήνες και με την δικαιολογία ότι αργούν τα χαρτιά έφθασαν σήμερα να μου πουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την Toyota! Όταν τους είπα να μου επιστρέψουν την προκαταβολή έχει περάσει ένας μήνας και με κοροϊδεύουν ότι τα χρήματα θα κατατεθούν την Παρασκευή… Βέβαια έκτοτε έχουν περάσει πολλές Παρασκευές και δεν έγινε κατάθεση ούτε ενός ευρώ.»

Έδωσε 8.000 ευρώ για ανύπαρκτο Renault Clio

Άλλος ανυποψίαστος καταναλωτής έδωσε προκαταβολή 8.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα Renault Clio αλλά προφανώς ούτε εκείνος παρέλαβε ποτέ το αυτοκίνητο. Όπως αναφέρει μάλιστα στο Newsauto.gr: «Απευθύνομαι στο Newsauto.gr καθώς πρόσφατα έπεσα θύμα του γνωστού πια σε όλους απατεώνα εμπόρου στο Περιστέρι. Στις αρχές του καλοκαιριού επισκέφθηκα το κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου στο Περιστέρι και οδήγησα το Renault Clio που με ενδιέφερε με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2019. Την ίδια ημέρα κατέθεσα μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής 8.000 ευρώ ως προκαταβολή. Τα υπόλοιπα 3.500 ευρώ μου ζήτησαν να τα καταθέσω 1 ημέρα πριν παραλάβω το αυτοκίνητο. Οι δύο εβδομάδες εκτιμώμενης παράδοσης έγιναν 1 μήνας, 2 μήνες 3 μήνες… Εγώ καλούσα σχεδόν καθημερινά και πήγαινα και από εκεί να δω τι συμβαίνει και προφανώς άκουγα γελοίες δικαιολογίες. Έβαλα μια δικηγόρο την οποία ούτε καν πήραν στα σοβαρά. Πήγα στην αστυνομία έκανα καταγγελία, ούτε που συγκινήθηκαν. Έβαλα δεύτερο δικηγόρο πριν 3 εβδομάδες και ενώ είπαν ότι θα μου επιστρέψουν τα χρήματα, ακόμα περιμένω. Παρακαλώ πολύ, έχω απελπιστεί, έχω μείνει χωρίς χρήματα και χωρίς αυτοκίνητο, μου έχουν κάνει μεγάλη ζημιά.»

Έδωσε 6.000 ευρώ για ανύπαρκτο Toyota Aygo

Την βοήθεια του Newsauto.gr ζητά απεγνωσμένα ακόμη ένα θύμα του επιτήδειου εμπόρου στο Περιστέρι καθώς εκτιμά ότι είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε. Χαρακτηριστικά επισημαίνει στην επιστολή του ότι: «Είμαι και εγώ θύμα τού συγκεκριμένου του εμπόρου μεταχειρισμένων από το Περιστέρι. Έχω καταβάλλει στην τράπεζα προκαταβολή 6.000 ευρώ για ένα Toyota Aygo του 2021 και ενώ έχουν περάσει ήδη 2 μήνες δεν έχω δει ούτε αυτοκίνητο αλλά ούτε και επιστροφή των χρημάτων που έχω δώσει. Έβαλα δικηγόρο αλλά δεν βλέπω «φως» και τελικά αντιλήφθηκα ότι είστε οι μόνοι πού ενδιαφέρεστε. Συνεχίστε την προσπάθεια αυτή να σωθούν τα επόμενα θύματα. Σας ευχαριστώ!»

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}