ΔΕΔΔΗΕ: 4 περιμένουν στην ουρά για τους έξυπνους μετρητές

 30/11/2023    09 : 51 : 53
δεδδηε
71 / 100

Επτά επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ. Οι τέσσερις μπήκαν στην short list και ένας ακόμη «παίκτης» κατέθεσε την προσφυγή του γιατί βρέθηκε να είναι εκτός.

Οι συμπράξεις που προκρίθηκαν είναι οι Intracom Satelecom solutions – elster Rometrics SRL (μια ελληνορουμανική σύμπραξη), η Protasis AE -Sagamcom Energy 7 telecom SAS (μια ελληνογαλλική σύμπραξη), η Iton Spain Slu – ZIV Aplicaciones y Tecnologia SL από την Ισπανία και η Oracle France SAS – Iskraemeco d.d (μια γαλλοσλοβενική σύμπραξη).

Το πράσινο φως στην όλη ιστορία δεν πήρε όπως ανέμενε η Ελβετική εταιρεία με την παραγωγική μονάδα στην Κόρινθο η Landis + Gyr. Για το γεγονός της ένταξής της τελικά ή μη στο σχετικό διαγωνισμό θα αποφανθεί ο ΔΕΔΔΗΕ αφού θα εξεταστούν οι λόγοι της προδικαστικής προσφυγής της εν λόγω εταιρείας. Μετά το οριστικό κλείσιμο της πρώτης φάσης με την απόφαση για την Ελβετική εταιρεία θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού όπου και θα κληθούν να υποβάλουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μετρητών.

Το έργο αφορά 7,5 εκατομμύρια μετρητές και θα ολοκληρωθεί σταδιακά στο βάθος μιας δεκαετίας. Με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να κλείσει μια μεγάλη πληγή, αυτή των ρευματοκλοπών.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}