Δίκη γνωστού εφοπλιστή για υπεξαίρεση: Στο παρά πέντε της παραγραφής….η απολογία του

 27/03/2023    07 : 57 : 03
protothema
75 / 100

Στο “παρά πέντε” της παραγραφής μια δίκη μετά από 19,5 χρόνια! Η απολογία του πασίγνωστου εφοπλιστή για το κακούργημα της υπεξαίρεσης των 5.500.000 ευρώ και οι “μαύρες σακούλες” που κουβαλούσε με τα χρήματα από το ταμείο της εταιρείας.

Του Άρη Σπίνου

Μετά από 8 αναβολές και 8 διακοπές, απολογήθηκε μετά από 19,5 χρόνια ο γνωστός εφοπλιστής που κατηγορείται πως μαζί με τους συνεργάτες του. Το edolio5 σας έχει ενημερώσει με πολλαπλά ρεπορτάζ, προς πείσμα της ομερτά όλων των ΜΜΕ για αυτή την δικαστική υπόθεση. Ύστερα από διακοπή έφτασε η ώρα, παρά τα “τεχνικά” εμπόδια πολλαπλών παραγόντων της δίκης, η απολογία του πασίγνωστου εφοπλιστή, προκειμένου να εξηγήσει πως εξαφανίστηκαν 5,5 εκατ ευρώ από τα ταμεία πασίγνωστης εταιρίας της οποίας ήταν συνέταιρος ο άνθρωπος που είδε να χάνονται εν μια νυκτί τα λεφτά του και οδήγησε στο εδώλιο του εφετείου το “μαύρο πρόβατο” της πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας για υπεξαίρεση.

Ακόμα και η έδρα του δικαστηρίου που μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει διάθεση να βρει την πραγματική αλήθεια, “παραξενεύτηκε” από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για να δικαιολογήσει ότι έπαιρνε τα λεφτά από τα ταμεία της εταιρίας μέσα σε σακούλες και τα πήγαινε στο σπίτι του. “Ήταν κυρία πρόεδρε μια συνηθισμένη διαδικασία εκείνη την εποχή. Τα χρήματα τα διακινούσαμε εκτός τραπεζικού συστήματος”.

Είναι προφανές ότι στο άκουσμα αυτού του ισχυρισμού γέλασαν και οι καρέκλες! Την εποχή των Ολυμπιακών αγόνων και του παγκόσμιου συστήματος τραπεζών που η κάθε συναλλαγή περνάει από “15 τράπεζες” ο γνωστός εφοπλιστής προσπάθησε να πείσει, ανεπιτυχώς προφανώς την “εκταμίευση” που ο νόμος ονομάζει υπεξαίρεση των χρημάτων της εταιρίας. Η δίκη συνεχίζεται αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η μεθόδευση της καθυστέρησης 19,5 ολόκληρα χρόνια για να εκδικαστεί η υπόθεση σε πρώτο βαθμό θα οδηγήσει σε παραγραφή δια της ενδεχόμενης καταδίκης!

Με απλά λόγια όταν θα οριστεί το εφετείο η υπόθεση θα έχει παραγραφή αφού το Μάρτιο του 2023 όλα τελειώνουν, εκτός και αν δικαιοσύνη αποφασίσει να σταθεί στο ύψος της “τρέχοντας” την έφεση και αποδείξει ότι υπάρχουν στην Αθήνα δικαστές.

———————————————————————————————

Διαβάστε αναλυτικά και εδώ:

Ποια Δικαιοσύνη;; 8 αναβολές και 8 διακοπές στη δίκη πασίγνωστου εφοπλιστή για υπεξαίρεση εκατομμυρίων

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}