Χωρίς τέλος το αλισβερίσι με τα κόκκινα δάνεια

Δευτέρα 03/02/2023    05 : 05 : 59
καθημερινη
68 / 100

Πωλητήρια στα δάνεια 40 οινοποιείων και 100 εταιρειών τροφίμων

Στο ξεκαθάρισμα των κλαδικών χαρτοφυλακίων προχωρά η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum Hellas, μετά την πρώτη πώληση του πακέτου Tethys, στο οποίο εντάχθηκαν τα δάνεια μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το επόμενο κλαδικό πακέτο που θα βγάλει προς πώληση μέχρι το τέλος του έτους αφορά 40 επιχειρήσεις του κλάδου των οινοποιείων, τα οποία έχουν δανειακή έκθεση ύψους 30-40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία διαχείρισης δεν αποκλείεται να «γκρουπάρει» τα εν λόγω οινοποιεία σε υποπακέτα ανάλογα με τη γεωγραφική ενότητα που βρίσκονται. Η διαδικασία πώλησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Τα τρόφιμα
Ακολουθώντας το μοντέλο αυτό η διοίκηση της Intrum Hellas αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να προχωρήσει και στην πώληση μικρών και μεσαίων εταιρειών τροφίμων, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα «γκρουπάρει» περίπου 100 εταιρείες του κλάδου, τα δάνεια των οποίων ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των φρούτων, κατεψυγμένων αλλά και νωπών προϊόντων, στις ζύμες κ.ά.

Το ενδιαφέρον
Με βάση πηγές της αγοράς, αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον για τα παραπάνω χαρτοφυλάκια. Στο κομμάτι των οινοποιείων, από τις υγιείς εταιρείες του τομέα, οι οποίες προσβλέπουν στην περαιτέρω μεγέθυνσή τους, παράμετρος που θα ενισχύσει και την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο των τροφίμων, πηγές εκτιμούν ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον από ξένα funds αλλά και από Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα και ήδη προχωρούν σε εξαγορές μικρότερων αλλά με προοπτικές εταιρειών, με στόχο και πάλι τη δημιουργία ισχυρότερων ως προς τα μεγέθη ομίλων.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}