Γ.Λεχουρίτης(ΙΝΚΑ): Πολλές περιπτώσεις προστίμων διατροφικών σκανδάλων έχουν μείνει στο συρτάρι του Υπουργού Ανάπτυξης….

 02/03/2024    09 : 24 : 13
λεχουριτης ινκα
70 / 100

Από τη μια η κυβέρνηση κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων, δηλώνει ανίκανη να ελέγξει τη μείωση στο ΦΠΑ τροφίμων γι’ αυτό και δεν το μειώνει, αλλά είναι εξαιρετικά «ικανή» στο να καλύπτει διατροφικά σκάνδαλα και να μην επιβάλει πρόστιμα!

Κι εδώ είναι διπλό το χτύπημα προς την κοινωνία: από τη μια διακυβεύεται η υγεία των καταναλωτών, από την άλλη υπάρχει η απώλεια στα κοινά έσοδα. Επίσης αν δεν δημοσιοποιηθεί το όνομα της εταιρείας με το «Νι» και με το σίγμα, αν δεν υπογραφεί και βεβαιωθεί το πρόστιμο, οπότε όλοι εμείς μπορούμε να υποθέτουμε και να φανταζόμαστε ότι είναι… μόνο το «Νι»…;

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας στον ΔΥΤΙΚΑ FMΣ προχώρησε σε καταγγελία για ακατάλληλα κοτόπουλα και αυγά που διατίθενται στην αγορά εδώ και μήνες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λεχουρίτης ανέφερε ότι ο ΕΦΕΤ έχει επιβάλλει πρόστιμο σε συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και μήνες και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν το έχει ακόμη υπογράψει.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ μίλησε για αυγά εισαγωγής αγνώστου προέλευσης που βαφτίζονται Ελληνικά, είναι όμως ακατάλληλα για κατανάλωση. «Κοτόπουλα κι αυγά με σαλμονέλα και νιτρικά αγνώστου διατροφής καταλήγουν στο πιάτο μας», ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος του real.fm, κάνοντας λόγο μάλιστα ότι η εταιρεία με τα κοτόπουλα είναι «μεγάλη και γνωστή».

Όλους αυτούς τους μήνες λοιπόν, όπως είναι φυσικό όχι μόνο τα πρόστιμα δεν μπήκαν, αλλά δεν έγιναν και ανακλήσεις προφανώς καταλήγοντας πολλά από αυτά στο πιάτο μας και στο πιάτο των παιδιών.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη – ΧΤΕΣ!!!

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}