Πλειστηρισμοί: Με..σκόντο ξανά στο σφυρί η βίλα Γλου

Δευτέρα 03/12/2023    12 : 24 : 23
γλου
70 / 100

Για μια ακόμη φορά, αλλά με σημαντικά μειωμένη την τιμή εκκίνησης βγαίνει στο σφυρί η βίλα του Γιώργου Γλου στην Καστέλα.

Συγκεκριμένα, το προνομιακό ακίνητο των Γ. Γλου και Μ. Τριαντοπούλου, με την ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό, έχει προγραμματιστεί να βγει σε επαναληπτικό πλειστηριασμό στις 19 Οκτωβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 1,32 εκατ. ευρώ για το 50% της πλήρους κυριότητας εκάστου των οφειλετών και το ποσό των 2,64 εκατ. ευρώ για το 100% της πλήρους κυριότητας, δηλαδή κατά 20% μειωμένο σε σχέση με την αρχική τιμή εκκίνησης των 3,3 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται πάνω στην παραλιακή λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου προς την πλευρά της θάλασσας και επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζα Probank που εκπροσωπείται από την «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός πλειστηριασμός έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2022, ενώ ακολούθησε δεύτερος στις 28 Ιουλίου, αλλά και οι δύο κατέληξαν άγονοι.

Η βίλα των 700 τ.μ.
Ειδικότερα πρόκειται για μονοκατοικία τεσσάρων επιπέδων, 699,99 τ.μ., συμβατικής κατασκευής, δηλαδή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα.

Κατά την έρευνα κτηματαγοράς για τις τιμές πώλησης μονοκατοικιών, αντίστοιχων προδιαγραφών στην εγγύτερη περιοχή διαπιστώθηκε ότι κυμαίνονται μεταξύ € 3.000/τ.μ. – € 6.000/τ.μ. και διαμορφώνονται αναλόγως της θέας, της κατάστασης συντήρησης, των ποιοτικών χαρακτηριστικών, του μεγέθους κλπ. Η έκθεση καταλήγει ότι για το συγκεκριμένο τετραώροφο ακίνητο, η ενδεδειγμένη τιμή είναι 5.330 ευρώ/ τ.μ.

Τα βάρη του ακινήτου
Το ακίνητο κουβαλάει πολλά βάρη και συγκεκριμένα:

1) Προσημείωση υποθήκης κατά Μαρίας Τριαντοπούλου και Γεωργίου Γλου για ποσό ευρώ 1.200.000 ευρώ υπέρ Alpha Bank εγγραφείσα στις 07.10.2003,

2) Υποθήκη κατά Μαρίας Τριαντοπούλου και Γεωργίου Γλου, για ποσό 17.000.000 ευρώ υπέρ Probank εγγραφείσα στις 18.05.2015

3) Υποθήκη κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό 577.898,49 ευρώ υπέρ Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Κτηματική Υπηρεσία Δ. Αττικής εγγραφείσα στις 29.09.2016,

4) Αναγκαστική κατάσχεση κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό 665.893,87 ευρώ υπέρ Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Κτηματική Υπηρεσία Δ. Αττικής εγγραφείσα στις 02.03.2016

5) Αναγκαστική κατάσχεση κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό 78.428,89 ευρώ υπέρ ΙΚΑ εγγραφείσα στις 28.07.2016

6) Αναγκαστική κατάσχεση κατά Μαρίας Τριαντοπούλου, για ποσό 64.575,52 ευρώ υπέρ ΕΦΚΑ εγγραφείσα στις 24.05.2017

7) Αναγκαστική κατάσχεση κατά Μαρίας Τριαντοπούλου, για ποσό 84.035,16 ευρώ υπέρ Δ.Ο.Υ. Α΄ Πειραιά εγγραφείσα στις 07.07.2017

8) Αναγκαστική κατάσχεση κατά Γεωργίου Γλου και Μαρίας Τριαντοπούλου, για ποσό 150.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) , υπέρ της Probank που καταχωρήθηκε στις 05.07.2021.

Τα άλλα σφυριά
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Οκτωβρίου 2021 βγήκε στο σφυρί και η έπαυλη του Αντώνη Γλου, επίσης στην Καστέλα.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, -που ήταν προγραμματισμένος αρχικά για τον Σεπτέμβριο του 2020-, αφορούσε το 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας τετραώροφης οικοδομής με μικρό διώροφο βοηθητικό οικίσκο, επί της την Λεωφόρου Αλ. Παπαναστασίου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στις 950.400 ευρώ και η κατακύρωση έγινε με ένα ευρώ παραπάνω στο ποσό των 950.401 ευρώ.

Επίσης το προηγούμενο διάστημα άλλαξε χέρια μέσω πλειστηριασμού και ακίνητο-κατάστημα μεγάλης προβολής πάνω στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, που ανήκε στην Glou, όπου λειτουργούσε σημείο της αλυσίδας Pizzoteca.

Η άνοδος και η πτώση
Ο Γιώργος και ο Αντώνης Γλου κατάφεραν να γράψουν ένα από τα πλέον ηχηρά επιχειρηματικά success stories των προηγούμενων δύο δεκαετιών, το οποίο έμελλε να γνωρίσει μια εξίσου ηχηρή «αποκαθήλωση».

Η αφετηρία τους ήταν από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά, στον οποίο παρέμειναν πιστοί για πάντα. Η ιστορία της «Glou», ωστόσο, ξεκίνησε το 1984 από ένα μαγαζί με ανδρικά ρούχα στην οδό Tσαμαδού 30. Στην πορεία ο συνδυασμός της καλής ποιότητας και των προσιτών τιμών εκτόξευσε τη φήμη του brand και το ένα κατάστημα έφερνε το άλλο. Έτσι, μέχρι το 2006 η «Glou» έφτασε να διαθέτει δίκτυο 67 καταστημάτων και ακόμη 12 για άλλες φίρμες που αντιπροσώπευαν μεταξύ των οποίων και εκείνη της Puma.

Η αλυσίδα είχε μάλιστα παρουσία και εκτός συνόρων σε Pουμανία, Bουλγαρία, Aλβανία, Kύπρο, ενώ στο απόγειό της έφτασε να κάνει τζίρο 120 εκατ. με κέρδη πάνω από 15 εκατ.

Όταν όμως η χώρα εισήλθε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης άρχισε και ο κλυδωνισμός του οικοδομήματος των αδελφών Γλου. Ήδη από το 2009 ο τζίρος έπεσε στα 66,7 εκατ. ευρώ με τα κέρδη να «γυρνάνε» σε ζημιές 15,7 εκατ. ευρώ. Έτσι οδηγήθηκαν πρώτα στον περιορισμό του δικτύου με το σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων, στην αντιπαράθεση με την Puma και την απώλεια της αντιπροσωπείας που τους στοίχισε πολύ ακριβά και μετά σε πλειστηριασμούς ως αποτέλεσμα των οφειλών για τραπεζικά δάνεια και όχι μόνο.

Τα δύο αδέλφια, που από τα χέρια τους πέρασαν εκατομμύρια και στις μέρες δόξας έφτασαν να εμπλακούν μέχρι και μετοχικά στην αγαπημένη τους ομάδα, τον Ολυμπιακό, ήρθαν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης.

Το τελευταίο μεγάλο κατάστημα της «Glou» επί της οδού Πατησίων κατέβασε ρολά το 2017, ενώ για λίγο ακόμη κρατήθηκε το «εφαλτήριο» της οδού Τσαμαδού 30, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πατέρας των αδερφών Αντώνη και Γιώργου Γλου Δημήτρης (Τάκης) Γλου.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

——————————————————————————————————-

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}