Γιατί ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν για νοθεία…
O ιδιοκτήτης του Χ, Έλον Μασκ, αναδημοσίευσε μία ανάρτηση του στελέχους των Ρεπουμπλικανών, Βιβέκ Ραμασουάμι, πρώην υποψηφίου για το χρίσμα του κόμματος και υποστηρικτή του Ν.Τραμπ, με την οποία ζητάει να ψηφιστεί ο νόμος «Save Act», για να προστατευτούν οι αμερικανικές εκλογές από το ενδεχόμενο νοθείας!
— Elon Musk (@elonmusk) September 22, 2024
Συγκεκριμένα ο Βιβέκ Ραμασουάμι είπε:
«Ακολουθεί μια λογική συμφωνία:
Αν εγκρίνουμε τον νόμο «SAVE» αυτή τη στιγμή τότε και οι δύο πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν ότι καμία δεν θα παραπονεθεί για κλεμμένες εκλογές στη συνέχεια.
Αλλά το γεγονός ότι αυτό *δεν* μπορεί να συμβεί λέει πολλά για το πού βρισκόμαστε:
Δεν πρέπει να είναι αμφιλεγόμενο γεγονός να απαιτείται απόδειξη υπηκοότητας για να ψηφίσει κάποιος».
Ο ιδιοκτήτης του Χ συμφώνησε απολύτως με την ανάρτηση αυτή γράφοντας από κάτω «αλήθεια».
Πρόκειται για την περιβόητη πρόταση νόμου «Save Act» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με τον οποίο θα πρέπει ο ψηφοφόρος να αποδεικνύει ότι όντως έχει αμερικανική υπηκοότητα.
Και αυτό γιατί σε πολλές Πολιτείες δεν απαιτείται καν ταυτοποίηση!
Συγκεκριμένα, δεν ζητείται ταυτότητα στις πολιτείες της Καλιφόρνια, Νεβάδα, Ιλινόι, Μινεσότα, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Πενσιλβάνια, Βιρτζίνια, Μέιν, Όρεγκον, Ουάσινγκτον DC, κ.α.
Αυτό σημαίνει ότι ψηφίζει όποιος θέλει χωρίς να διατρέχει κίνδυνο να αναγνωριστεί ότι δεν είναι αυτός που λέει ότι είναι!
Άλλες Πολιτείες δεν απαιτούν ταυτότητα με φωτογραφία, που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστεί να ψηφίσει επίσης όποιος θέλει.
Πρόκειται για τις Πολιτείες, Αριζόνα, Βόρεια Ντακότα, Γουαϊόμινγκ και Οχάιο.
Σε κάποιες Πολιτείες απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία.
Σε κάποιες άλλες δεν απαιτείται αυστηρά η ταυτότητα με φωτογραφία.
Στον χάρτη που ακολουθεί οι Πολιτείες με γκρι χρώμα είναι αυτές που δεν ζητούν καμιά ταυτοποίηση.
Με κόκκινο χρώμα είναι αυτές που ζητούν απαραιτήτως έγγραφο ταυτοποίησης με φωτογραφία.
Με μπλε χρώμα είναι οι Πολιτείες που ζητούν ταυτότητα χωρίς φωτογραφία.
Με γαλάζιο χρώμα είναι αυτές που δεν ζητούν αυστηρώς ταυτότητα χωρίς φωτογραφία.
Με λίγα λόγια λίγες Πολιτείες εξασφαλίζουν ποιος ψηφίζει στις εκλογές.
Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει με τις επιστολικές ψήφους εάν στην πραγματική ψηφοφορία υπάρχουν τόσα ηθελημένα κενά ασφαλείας (γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν στις ΗΠΑ τι μπορεί να συμβεί).
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο όταν κατήγγειλε το 2020 νοθεία καθώς δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ότι δεν έγινε.
Αυτό που γνώριζε όμως ήταν ότι μέχρι της τέσσερις τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος εκλεγόταν πρόεδρος των ΗΠΑ και στο τέλος μετά την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων βρέθηκε να είναι ο ηττημένος.
Είναι σωστό λοιπόν να ζητάει τώρα το αυτονόητο: Να αποδεικνύει ο καθείς που ψηφίζει, ότι είναι αυτός που λέει και ότι έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε αυτή τη χώρα.
Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα που στις εκλογές όλοι ψηφίζουμε με την ταυτότητα μας, ή το διαβατήριο μας ή με κάτι τέλος πάντων που αποδεικνύει ότι είμαστε αυτοί που λέμε.
Σημειώνεται ότι παρόμοια άβολη κατάσταση είχε συμβεί και στις εκλογές του 2000 όταν τελικά αναδείχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ με αντίπαλο τον Αλ Γκορ.
Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ αναδεικνύει πρόεδρο με βάση τους εκλέκτορες.
Δεν έχουν τόσο σημασία οι ψήφοι σε εθνικό επίπεδο όσο το τι συμβαίνει σε κάθε Πολιτεία ξεχωριστά.
Όποιος βγει πρώτος σε μια Πολιτεία έστω και με μία ψήφο διαφορά παίρνει όλους τους εκλέκτορες, δεν παίρνει ένα ποσοστό τους.
Εδώ πρέπει να προστεθεί και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή ούτε στις δημοσκοπήσεις τις αμερικανικές αυτοί που απαντούν έχουν αποδείξει ότι είναι Αμερικανοί υπήκοοι.
Με λίγα λόγια μπορούν τα ΜΜΕ τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς, να ρωτούν αποκλειστικά ξένους κι αυτοί φυσικά να απαντούν ότι θα ψηφίσουν Κ.Χάρις για να παραμείνουν στην Αμερική και να αποκτήσουν αμερικανική υπηκοότητα.
Έτσι στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να προηγείται η αντιπρόεδρος και αυτό έχει τη σημασία του γιατί είναι γνωστό ότι παγκοσμίως οι αναποφάσιστοι ψηφίζουν αυτόν που θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές.
Με λίγα λόγια μπορεί να υπάρξει χειραγώγηση των ψηφοφόρων.
Αν λοιπόν οι Δημοκρατικοί είναι τόσο «καθαροί» όπως λένε τότε ας ψηφίσουν το αυτονόητο…
Δεν το κάνουν όμως.
Επειδή σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνονται πολιτικά μηνύματα αλλά το μέλλον του πλανήτη είναι κρίσιμης σημασίας να είναι αδιάβλητες.
Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να επιμείνουν και τουλάχιστον να κάνουν να φανεί στο εκλογικό κοινό ότι είναι οι Δημοκρατικοί αυτοί οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν τις εκλογές σε καθεστώς αδιαφάνειας.
Μάλιστα το σκεπτικό των Δημοκρατικών, με βάση το οποίο αρνούνται την ταυτοποίηση, είναι το λιγότερο αστείο.
Λένε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως έχει συμβεί εκλογική απάτη!
Όλο αυτό το παράλογο εκλογικό οικοδόμημα στηριζόταν σε μία απλή αγγλοσαξονική σκέψη ότι δηλαδή «είναι αδύνατον κάποιος να θέλει να κλέψεις εκλογές»!
Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2020 οι επανακαταμετρήσεις σε κάποιες Πολιτείες έγιναν για να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των ψήφων και όχι ποιοι είναι αυτοί που ψήφισαν.