Λεφτά δεν υπάρχουν. Ηλίθιοι όμως υπάρχουν και διαδηλώνουν στις ΗΠΑ υπέρ Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Τρίτη 04/06/2023    08 : 47 : 54
γεωργιου
75 / 100

Προσέξτε τι γράφει η Μιράντα Ξαφά στο facebook:

Δεύτερη διαδήλωση χθες(σ.σ. 13/1/2023) υπέρ του πρώην Προέδρου ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Την Δευτέρα 16/1 θα κριθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της καταδίκης του για «απλή» δυσφήμιση – ένα παράπτωμα στον ελληνικό αστικό κώδικα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς τιμωρεί αυτόν που θίγει την υπόληψη του ενάγοντος λέγοντας αλήθειες.

Το 2014, ο τότε πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου εξέδωσε ανακοίνωση τύπου για να υπερασπιστεί τα αναθεωρημένα στοιχεία για έλλειμμα και χρέος 2005-9, όπως απαιτούν οι κανόνες στατιστικής της ΕΕ. Έθεσε το εύλογο ερώτημα πως είναι δυνατόν να διώκεται για το «φούσκωμα» του ελλείμματος που η Eurostat είχε αποδεχθεί πλήρως, ενώ η Δικαιοσύνη ουδέποτε ασχολήθηκε με τα Greek statistics που υπέβαλε η Ελλάδα προηγουμένως.

Ο πρώην διευθυντής Εθνικών λογαριασμών ΕΛΣΤΑΤ (πρώην ΕΣΥΕ) Νικόλαος Στρόμπλος προσεβλήθη και κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Τελικά ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε για «απλή» δυσφήμιση, με αποτέλεσμα να απειλείται η ηλικιωμένη μητέρα του με έξωση από το σπίτι που ανήκει στον γιο της για να πληρωθεί η αποζημίωση στον ενάγοντα. Δικαιοσύνη αλα Ελληνικά!

Η καταδίκη του Γεωργίου για δυσφήμηση του Νικολάου Στρόμπλου. Θυμηθείτε εδώ:

Η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε και πάλι τον πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για δυσφήμηση του ηρωικού στελέχους της αρχής Νικολάου Στρόμπλου και του επιδίκασε να πληρώσει αποζημίωση στον θιγόμενο το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ο κ. Νικόλαος Στρόμπλος μαζί με την κ. Ζωή Γεωργαντά και τον πρώην Αντιπρόεδρο της Αρχής, κ. Νίκο Λογοθέτη, κατήγγειλαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία, που κατέλυσε την εθνική μας κυριαρχία.

Μιλάμε για το τεχνητό φούσκωμα του χρέους και ελλείμματος του 2009, ώστε να δικαιολογήσει ο ολετήρας Παπανδρέου την εθνική προδοσία.

Αλλά ας θυμηθούμε τι δήλωνε ο κ. Νικόλαος Στρόμπλος, ο οποίος σημειωτέον είδε τα μυστικά e-mails που αντάλλαξαν ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat και υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά στοιχεία Τζον Βέριντερ με τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ .

Νικόλαος Στρόμπλος: Αρνήθηκα να υπογράψω το φούσκωμα του ελλείμματος

Ο… καουμπόης Βέριντερ
«Ήρθε σαν καουμπόης και επιχείρησε να μου επιβάλει την άποψή του. Του εξήγησα ότι οι κρατικές επιδοτήσεις σε όλες τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη -μία από τις τρεις αντιρρήσεις μου- θεωρούνται έσοδο (επιδότηση στο προϊόν) και όχι έξοδο (επιδότηση στην παραγωγή).

Γιατί λοιπόν σε μας τη θεωρείτε έξοδο και θα αυξήσετε το έλλειμμα;

Ήταν όμως ανένδοτος» θυμάται ο Στρόμπλος.

Και συνεχίζει: «Έπειτα μου έστειλε έναν εμπειρογνώμονα,τον περίφημο Κέλαγουεΐ, για να με πείσει να επικυρώσω τις αλλαγές.

Αρνήθηκα!

Δουλειά της Στατιστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας και όχι τα συμφέροντα της EUROSTAT»!

Ήταν, όπως εξηγεί, 2 Σεπτεμβρίου του 2010.

«Απάντησα στον Κέλαγουεϊ ότι θα απαντήσουμε στα αιτήματά τους για την ένταξη των ΔΕΚΟ αφού μελετήσουμε το δικό τους έγγραφο report με το οποίο θα μας γνωστοποιούν επισήμως τις θέσεις τους, ενώ, παράλληλα, ενημέρωσα για τις αντιρρήσεις μου όσον αφορά το θέμα των ΔΕΚΟ τόσο τον πρόεδρο της Αρχής κ. Γεωργίου όσο και τη συνεργάτιδά του κ. Ξενάκη. Δεν μου είπαν τίποτε, ούτε ότι έχω άδικο.

Με άκουσαν σιωπηροί. Αντ’ αυτού, στις 10 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η μετακίνησή μου, ουσιαστικά καρατόμησή μου, σε άλλη υπηρεσία.

Ζήτησα report και πήρα μετακίνηση! Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 2010.

Ήμουν διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών και παρέδωσα το χρέος στο 115% του ΑΕΠ.
Σήμερα που μιλάμε, μετά από τρία μνημόνια, έχει φθάσει στο 180%του ΑΕΠ.

Γιατί;» ρωτά ο κ. Στρόμπλος, ο οποίος ως πραγματικός χείμαρρος εξηγεί: «Δεν είχε λόγο η Εurostat να βγει και να αμφισβητήσει το έλλειμμα.

Σε ειδική ανακοίνωση Τύπου τον Απρίλιο του 2010 είχε ορίσει το έλλειμμα σε 13,6% του ΑΕΠ και οι επιφυλάξεις που είχε θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην αναθεώρησή του το πολύ στο 14,1%.

Αντί αυτού,με μεθοδεύσεις που θα σας εξηγήσω και αφού εξουδετερώθηκα με τη μετακίνησή μου σε δύο Διευθύνσεις μέσα σε έξι μήνες ανακοίνωσαν την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 15,4% αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, στις 15 Νοεμβρίου 2010.

Σημειωτέον ότι ενώ τα στοιχεία τους είχαν αποσταλεί στις 10 Νοεμβρίου 2010, η κυβέρνηση τα ανακοίνωσε πέντε μέρες μετά. Είναι ξεκάθαρο γιατί το έκαναν»

Οι 17 ΔΕΚΟ

Ακόμη πιο αποκαλυπτική είναι όμως η συνέχεια της διήγησης:
«Η απόφαση της Eurostat να εντάξει τα ελλείμματα των 17 ΔΕΚΟ στο συνολικό έλλειμμα με συνυπολογισμό των κρατικών επιδοτήσεων,των αποσβέσεων, αλλά και των μελλοντικών καταπτώσεων δανείων είχε ένα ακόμη αποτέλεσμα: την αύξηση του ΑΕΠ.

Δεν πείραξαν μόνο τον αριθμητή που ήταν το χρέος. Πείραξαν και τον παρονομαστή.
Το λάθος στον πολλαπλασιαστή, για το οποίο μιλά σήμερα το ΔΝΤ, οφείλεται στα φουσκωμένα στοιχεία που τους έστειλε ο Γεωργίου.

Τι νομίζετε; Ότι έκαναν λάθος στη διαίρεση;

Θα αστειεύεστε. Έτσι, με το φούσκωμα και την παραποίηση των στοιχείων πήραν από το λαό περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε να αντέξει η χώρα!

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το είχαν σχεδιασμένο από την αρχή, αλλά για κάποιο λόγο το ανέβαλαν προσωρινά.

Θυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τη μαρτυρία του πρώην διοικητή της ΕΣΥΕ ( αείμνηστος πλέον) κ. Κοντοπυράκη, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τού ζήτησε να βεβαιώσει έλλειμμα άνω του 14%».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Στρόμπλος, ο οποίος είναι μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση(επειδή από αβλεψία του υπεύθυνου δημοσιονομικών του Βέριντερ έγινε γνώστης της μυστικής αλληλογραφίας μεταξύ αυτού,του κ. Γεωργίου και της Ελληνίδας συνεργάτιδος του κ. Γεωργίου, άρα και των έγγραφων αποδείξεων που δένουν τα ενδεχόμενα αδικήματα που διαπράχθηκαν).

…………………………………………………………….

Ο Γεωργίου και η απόρριψη του προδικαστικού ερωτήματος από τα ελληνικά δικαστήρια

Μέσα στους επόμενους μήνες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα εξετάσει το εάν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του Ανδρέα Γεωργίου όταν καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν είχε βάλει προς ψηφοφορία τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πριν ανακοινωθούν. Γιατί προσέφυγε στο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν το αίτημά του να υποβάλει προδικαστική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την έννοια της «αποκλειστικής ευθύνης» όπως την υιοθετεί η Eurostat που αναφέρει ότι ο επικεφαλής της στατιστικής αρχής έχει «την αποκλειστική ευθύνη να αποφασίσει στατιστικές μέθοδους, πρότυπα και διαδικασίες.

…………………………………………………………………

Εντωμεταξύ βέβαια, από 15/1/2021, ο Ανδρέας Γεωργίου είχε βολευτεί στην ESGAB:

georgiou

Μια θέση στην ανεξάρτητη αρχή που εποπτεύει το Ευρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα (ESGAB – European Statistical Governance Advisory Board), σε ό,τι αφορά την ορθή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Κώδικα Πρακτικής, κατέλαβε ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Η τοποθέτηση του κ. Γεωργίου έγινε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την παραίτηση ενός από τα επτά μέλη της ΕSGAB. H ψηφοφορία έγινε την περασμένη Τρίτη, 15 Ιουνίου, από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ εξασφάλισε 46 ψήφους υπέρ, ενώ 2 ψήφισαν κατά και 8 απείχαν.

Η ΕSGAB συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ορθή εφαρμογή του Κώδικα Πρακτικής και καταρτίζει την ετήσια έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για την εφαρμογή του.

…………………………………………………………………………………

Για όσους έχουν κοντή μνήμη ας θυμηθούν και τις εξελίξεις των τελευταίων ετών(4ετίας) σε σχέση με το Θέμα Γεωργίου:

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 210 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ !!!

3ο ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}