Βόμβα στο Κογκρέσο: Η CIA δωροδόκησε τους δικούς της αναλυτές προκειμένου να πουν ότι ο COVID δεν προήλθε από εργαστήριο της Wuhan;;

Τρίτη 04/10/2023    12 : 30 : 54
covid
69 / 100

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ κλιμακώνουν την έρευνά τους για την προέλευση της COVID, απαιτώντας με επιστολή τους από την κυβέρνηση Biden και άλλους βασικούς παράγοντες να συμμορφωθούν με τα αιτήματά τους, διαφορετικά αντιμετωπίζουν επίσημες κλητεύσεις.

Η νέα κλιμάκωση έρχεται την ίδια εβδομάδα που ένας πληροφοριοδότης της CIA είπε στο Κογκρέσο ότι η υπηρεσία δωροδόκησε τους δικούς της αναλυτές προκειμένου να πουν ότι η COVID-19 δεν προήλθε από εργαστήριο της Wuhan της Κίνας.

Σε επιστολή που εστάλη την Πέμπτη στον Υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Xavier Becerra και η οποία ήρθε στην κατοχή του DailyMail.com, οι Ρεπουμπλικάνοι γράφουν ότι «αναμένουν πλήρη και έγκαιρη συμμόρφωση» ως προς τα αιτήματά τους, τα οποία έχουν μείνει αναπάντητα από τότε που ξεκίνησαν την έρευνα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι ίδιοι ζητούν τα έγγραφα επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών (HHS), της ΜΚΟ EcoHealth Alliance και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan που αφορούν τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, για τη μελέτη των κοροναϊών νυχτερίδων μέσω έρευνας «Gain Of Function» (στην έρευνα κέρδους-λειτουργίας τροποποιείται ένας οργανισμός με τρόπο που μπορεί να ενισχύσει τις βιολογικές λειτουργίες των γονιδιακών προϊόντων).

Οι ίδιοι ζητούν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με μια σειρά τηλεδιασκέψεων και επικοινωνιών μεταξύ κορυφαίων αξιωματούχων του HHS και επαγγελματιών υγείας, οργανισμών και άλλων σχετικά με την προέλευση της COVID.

Οι νομοθέτες έστειλαν επίσης παρόμοιες επιστολές σε άτομα που λένε ότι έχουν «εις βάθος γνώση» της προέλευσης της COVID, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Dr. Anthony Fauci, Greg Folkers, του προέδρου της EcoHealth Alliance, Dr. Peter Daszak, και του Grey Handley, ο οποίος ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και των Κινέζων.

Επιπλέον, απειλούν ότι θα στείλουν επίσημες κλητεύσεις στις υπηρεσίες και στα άτομα που δεν θα ανταποκριθούν στα αιτήματα τους.

Οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι που υπέγραψαν τις επιστολές την Πέμπτη περιλαμβάνουν τους: Brad Wenstrup, James Comer, Cathy McMorris Rodgers, Morgan Griffith και Brett Guthrie.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη αυτή την εβδομάδα, ένας βετεράνος αξιωματικός της CIA, «ανώτερου επιπέδου», κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι η υπηρεσία είχε αναθέσει σε επτά αξιωματικούς να δημιουργήσουν μία ομάδα προκειμένου να ερευνήσουν την προέλευση της covid-19. Στο τέλος της έρευνάς τους, έξι από τους επτά πίστευαν ότι οι πληροφορίες υπεδείκνυαν, έστω χωρίς πολλά στοιχεία, ότι η Covid-19 προήλθε από ένα εργαστήριο στη Wuhan της Κίνας.

Το έβδομο μέλος, το πιο ανώτερο μέλος της ομάδας, πίστευε ότι είχε εξελιχθεί με φυσικό τρόπο. Στη συνέχεια όμως δόθηκε στους άλλους έξι «σημαντικό χρηματικό κίνητρο για να αλλάξουν τη θέση τους», σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη. Η CIA τελικά αρνήθηκε να κάνει αξιολόγηση ακόμη έστω εκφράζοντας αμφιβολίες.

Η CIA αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε δωροδοκία και είπε ότι θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές Mike Turner και Brad Wenstrup, αμφότεροι από το Ohio, οι οποίοι ηγούνται των επιτροπών Πληροφοριών και Covid αντίστοιχα, έγραψαν επιστολή στον διευθυντή της CIA William Burns την Τρίτη ζητώντας όλα τα έγγραφα για το θέμα.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}