Βόμβα Βαξεβάνη: Μέγα-κούρεμα στον υφυπουργό Παπαθανάση από την Eurobank. Πλήρωσε 50.000€ για δάνεια ύψους 1.800.000€ !!

 19/04/2024    05 : 27 : 37
παπαθανασης
66 / 100

Η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από τις θηριωδίες των εισπρακτικών και των funds που δεν διστάζουν να ξεσπιτώσουν οικογένειες με μικρά παιδιά, χαροκαμένες οικογένειες με ορφανά – όπως είδαμε με την περίπτωση του βουλευτή Καππάτου – γέροντες και χήρες για να τους πάρουν τα σπίτια.

Διαβάστε εδώ:

2 σε 1: Το πάρτι των golden boys στο Υπερταμείο και οι πλειστηριασμοί με υπογραφή βουλευτή της ΝΔ…

Τις τελευταίες ημέρες, έχει προκληθεί μεγάλη συζήτηση μετά από την αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης εμπλέκεται σε μία σκοτεινή υπόθεση με μεταβίβαση της περιουσίας του προκειμένου να μην κατασχεθεί για οφειλές στην τράπεζα Eurobank.

Ο ίδιος ο υπουργός του Μητσοτάκη ισχυρίζεται πως ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα Eurobank, αφού πρώτα έχασε το δικαστήριο με την τράπεζα για δόλια μεταβίβαση της περιουσίας του. Εάν φυσικά ήταν κοινός θνητός, το σπίτι του και ολόκληρη η περιουσία του θα είχαν ήδη κατασχεθεί από την τράπεζα, όπως γίνεται σε χιλιάδες περιπτώσεις.

Πριν από λίγο όμως ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προέβη σε μία απίστευτη καταγγελία αναφορικά με το ύψος του κουρέματος που παρείχε η Eurobank στον υφυπουργό Παπαθανάση. Η καταγγελία που έχει τεράστια βαρύτητα, διότι η εφημερίδα Documento ήταν αυτή που αποκάλυψε την σκανδαλώδη υπόθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης πλήρωσε μόλις 50.000 €, έναντι του συνολικού χρέους 1,8 εκ. Ευρώ που είχε. 97% κούρεμα σε Δάνειο με εμπράγματες εγγυήσεις, όπου μάλιστα η Eurobank είχε κερδίσει την αγωγή για καταδολίευση.

Εάν η πληροφορία ισχύει, μιλάμε για κακουργήματα που δεν μπορεί να κρυφτούν πίσω από το τραπεζικό ακαταδίωκτο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Παπαθανάση.

Διαβάστε και εδώ:

Νίκος Παπαθανάσης: Μεταβίβασε την περιουσία του ενώ είχε απλήρωτες οφειλές 1.400.000€ προς την Eurobank

Επιβεβαιώνει διαψεύδοντας ο Νίκος Παπαθανάσης για το δάνειο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Επιβεβαιώνει διαψεύδοντας ο Νίκος Παπαθανάσης για το δάνειο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που πήρε αλλά και για το ότι μεταβίβασε την περιουσία του στα παιδιά του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι τελικά ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πρωτόδικα καταδικάστηκε, ενώ υποστηρίζει ότι πρόκειται για εταιρικό δάνειο.

Ωστόσο δεν μιλάει για το ύψος του διακανονισμού που πέτυχε ως αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει, «η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας.

»Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

»Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής.

»Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια».

Κατά τα άλλα βλέπει «δολοφονία χαρακτήρα» του ΣΥΡΙΖΑ και «αθλιότητες» του Documento.

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Παπαθανάση:
«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια.

»Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας.

»Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

»Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής.

»Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια.

»Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

»Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία.

»Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.

»Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης.

»Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}