“Βροχή” τα λουκέτα των τραπεζών: Έντονες αντιδράσεις στα Χανιά

 15/07/2024    08 : 12 : 41
πειραιως
72 / 100

“Βροχή” τα λουκέτα των τραπεζών: “Οργή και αγανάκτηση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους” έχει προκαλέσει “η πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει δύο καταστήματα μέσα στην πόλη των Χανίων”, την ίδια ώρα που “φημολογείται ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο άλλων τριών περιφερειακών καταστημάτων στο νομό”, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες τού HANIA.news, τα δύο καταστήματα βρίσκονται: α. στην οδό Τζανακάκη (το παλιό κατάστημα της πρώην Τράπεζας Κύπρου) και β. στην Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο αυτά καταστήματα θα κλείσουν στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

“Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους η πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει δύο καταστήματα μέσα στην πόλη ενώ φημολογείται ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο άλλων τριών περιφερειακών καταστημάτων στο νομό.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για το νομό Χανίων όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα, ως εκ τούτου καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Τη Δευτέρα 19/9 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης των Χανίων ώστε να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η στρατηγική συρρίκνωσης του δικτύου των καταστημάτων και η απώλεια των θέσεων εργασίας, δεν υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και στερεί από τους πολίτες, ιδιαίτερα από όσους δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες. Παράλληλα, πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της χώρας, μειώνει την παρουσία της σε ένα νομό που ο ανταγωνισμός από τοπικές τράπεζες εντείνεται.

Παράλληλα ο Σύλλογος εξήγγειλε ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε κάθε περίπτωση πού η Διοίκηση επιχειρήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος συναδέλφων μας προκειμένου να τους οδηγήσει εκτός Τράπεζας

Καταγγέλλουμε και διεκδικούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση του πελατειακού κοινού σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και τη ματαίωση της απόπειρα περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας, μέσω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής επιλογής, πλήττοντας κατ’ ουσίαν οικογένειες και εργαζόμενους με πολυετή πείρα και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

  • Τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  • Την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
  • Την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και τον Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των καταστημάτων.
  • Τα τοπικά Μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στο Ν. Χανίων και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα Δευτέρα 19-9-2022 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφτηκαν καταστήματα της πόλης των Χανίων με αφορμή την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας να κλείσει δύο καταστήματα μέσα στην πόλη, ενώ φημολογείται ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο άλλων τριών περιφερειακών καταστημάτων στον Ν. Χανίων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη διότι κάποιοι συνάδελφοι θα μείνουν χωρίς δουλειά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε (με την εκτόξευση των τιμών σε βασικά είδη αλλά και της ενέργειας), και θα πεταχτούν στην κυριολεξία στον δρόμο.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου (ΣΕΥΤΠΕ) και το δικαίωμα των εργαζόμενων για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ας γνωρίζει ότι εάν προβεί σε αυτές τις ενέργειες (κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις εργαζομένων) θα μας βρει απ’ έξω από τα καταστήματα.

Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση κανένα συνάδελφο να χάσει τη δουλειά του και να πεταχτεί στον καιάδα της ανεργίας. Για εμάς είναι κοινωνικό ζήτημα και πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσουν αυτές οι προθέσεις και οι φήμες.

Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές και τους κοινωνικούς φορείς να πάρουν θέση εδώ και τώρα”.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}