Βροχή σφυριών στην Αθήνα για την… «Ακίνητα Μυκόνου Α.Ε.»

 15/07/2024    09 : 31 : 30
πλειστηριασμοι1
67 / 100

Αντιμέτωπη με «καταιγίδα» πλειστηριασμών βρίσκεται η εταιρεία «Ακίνητα Μυκόνου Α.Ε.», αλλά πάρα την επωνυμία της που παραπέμπει στο νησί των ανέμων τα ακίνητα που οδηγούνται στο σφυρί εντοπίζονται στην Αττική.

Πρόκειται για ιδιοκτησίες επί του γνωστού διατηρητέου ακινήτου στη λεωφόρο Αμαλίας απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, αλλά και για γραφειακούς χώρους επί του μεγάρου στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Εμμ. Μπενάκη, καθώς επίσης και για δύο μεζονέτες στην Κηφισιά. Επισπεύδουσα είναι η Eurobank και οι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Το διατηρητέο στην Αμαλίας
Δεν υπάρχει κάτοικος της Αθήνας ή τουρίστας και περαστικός που να μην έχει περάσει τουλάχιστον μία φορά από μπροστά του. Είναι ένα ακίνητο του κέντρου της Αθήνας που στέκει…ακίνητο και εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες, αποτελώντας, κατά κάποιο τρόπο «συστατικό στοιχείο» της περιοχής.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται επί της συμβολής της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Σιμωνίδου, στην περιοχή του Συντάγματος, σε σημείο ιδιαίτερα υψηλής προβολής, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο Μέγαρο και δίπλα ακριβώς από την Αγγλικανική Εκκλησία.

Στο σφυρί αναμένεται να βγει μια αυτοτελής και ανεξάρτητη ιδιοκτησία η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον τρίτο όροφο του εν λόγω κτιρίου, έχει επιφάνεια 193,049 τ.μ. και αποτελείται από δύο κατοικίες, από τις οποίες η μία επί της οδού Αμαλίας έχει πέντε δωμάτια, λουτρό, μαγειρείο, δωμάτιο υπηρεσίας άνωθεν του μαγειρείου ή δε άλλη επί της οδού Σιμωνίδου έχει δύο κύρια δωμάτια, λουτρό, αποχωρητήριο, μαγειρείο και δωμάτιο υπηρεσίας.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για την παραπάνω οριζόντια ιδιοκτησία έχει οριστεί στις 830.000 ευρώ.

Στην Πανεπιστημίου και Μπενάκη
Την ίδια μέρα θα βγουν σε ισάριθμους πλειστηριασμούς 12 οριζόντιες ιδιοκτησίες επί του μεγάρου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 57 και Εμμανουήλ Μπενάκη.

Πρόκειται για επαγγελματικό ακίνητο το οποίο έχει εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και οι εν λόγω ιδιοκτησίες είναι γραφειακοί χώροι στον τέταρτο όροφο του κτιρίου. Κατά τα…παλιά χρόνια στη θέση του μεγάρου υπήρχε ο κινηματογράφος «Πάνθεον» και το ξενοδοχείο «Νάτιοναλ».

Τα συγκεκριμένα γραφεία ανάλογα με το εμβαδόν και τα άλλα χαρακτηριστικά τους βγαίνουν με τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από 25.000 ευρώ και φτάνουν τις 167.000 ευρώ, με τη συνολική να διαμορφώνεται στις 815.000 ευρώ.

Οι μεζονέτες στο Κεφαλάρι
Άλλοι δύο πλειστηριασμοί έχουν οριστεί για την ίδια μέρα σε βάρος της «Ακίνητα Μυκόνου Α.Ε.» για δύο μεζονέτες στην Κηφισιά. Το ακίνητο βρίσκεται στο Κεφαλάρι πλησίον του αθλητικού κέντρου τοξοβολίας “Κηφισιά 2020” και περίπου 1,3 χλμ ανατολικά από το εμπορικό κέντρο της περιοχής και το άλσος Κεφαλαρίου. Κατά την έκθεση εκτίμησης, το κτιριακό δυναμικό της περιοχής αποτελείται από χαμηλές μονοκατοικίες μικτής παλαιότητας (40ετίας μέχρι νεόδμητες).

Πρόκειται ειδικότερα για δύο ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες κτισμένες σε οικόπεδο επιφάνειας 780,68 τ.μ.

Η «προϊστορία» και το επόμενο σφυρί
Η «Ακίνητα Μυκόνου Α.Ε.» έχει μια «προϊστορία» με το κτίριο επί της λεωφόρου Αμαλίας. Και τούτο καθώς στις 4 Μαΐου 2022 βγήκε σε πλειστηριασμό άλλη μια ιδιοκτησία της σε αυτό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια οριζόντια διηρημένη ιδιοκτησία που καταλαμβάνει ολόκληρο τον δεύτερο όροφο, στην οποία ανήκει κατ΄ αποκλειστική χρήση αποθήκη του υπογείου επιφάνειας 54 τ.μ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν μόλις 260.000 ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την υπερτριπλασίασε στις 837.870 ευρώ. Τελικά στον πλειστηριασμό κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 837.871 ευρώ.

Η περιπέτεια της εταιρείας όμως έχει και συνέχεια καθώς για τις 18 Ιανουαρίου 2024 έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη σφυρί που αφορά οικόπεδο στη Ραφήνα, με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}