Βρέχει λεφτά στις τράπεζες από τους τόκους: 500.000.000€ έσοδα θα ανακοινώσει η Eurobank μόνο για το Α΄τρίμηνο!

 14/04/2024    04 : 42 : 19
eurobank
64 / 100

Eurobank: Μισό δισ. έσοδα από τόκους 

Μπορεί πλέον όλη η χώρα, ομού μετά της αγοράς να κινείται σε προεκλογικό ρυθμό, όμως η ζωή συνεχίζεται και έξω από αυτό το πλαίσιο.

Αύριο(σ.σ. σήμερα) λοιπόν είναι η ημέρα της Eurοbank καθώς ο CEO Φωκίων Καραβίας, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία όπως μαθαίνω θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Σε επίπεδο εσόδων από τόκους, τα οποία είναι και η ατμομηχανή της κερδοφορίας όχι μόνο για τη Εurobank, αλλά για όλες τις τράπεζες φέτος, το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να εμφανίσει περίπου μισό δις .ευρώ.

Έτσι, σε σχέση με πέρυσι η αύξηση που θα παρουσιάσει η Τράπεζα θα κυμανθεί στο 45%.

Τα έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά περίπου 15%, ενώ από την άλλη η αύξηση των λειτουργικών εσόδων αναμένεται να είναι οριακή, καθώς φέτος συγκρατούνται στα περίπου 240 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι, δεν υφίσταται λόγος να αυξηθούν από αυτές που είχε λάβει η Τράπεζα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, οι οποίες ήταν περίπου 86 εκατ. ευρω.

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν για την Τράπεζα ένα επίπεδο καθαρών κερδών περίπου στα 235 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι να θυμίσουμε ότι στο πρώτο τρίμηνο η Τράπεζα με τη βοήθεια των interest rate swaps είχε εμφανίσει υπερκέρδη 305 εκατ. ευρω, τα οποία όμως δεν ήταν επαναλαμβανόμενα.

Νομίζω ότι τόσο η ποιότητα της κερδοφορίας στο πρώτο τρίμηνο όσο και η περαιτέρω μείωση του δείκτη των κόκκινων δανείων κάτω από το 5%, θα αξιολογηθούν θετικά από τον επόπτη στη Φρανκφούρτη (SSM) προκειμένου να δώσει το ΟΚ για την επαναγορά του 1,4% των μετοχών από το ΤΧΣ….

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}