Βουλιάζει η Intrum;; Η μητρική θα πουλήσει μαζικά κόκκινα δάνεια που κατέχει!

 15/07/2024    02 : 14 : 40
Intrum Hellas
70 / 100

Κάτι τρέχει με την Ιntrum

Από το mononews.gr

Δεν μπορώ να αποφανθώ αν οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, οι γνωστοί Servicers – διάγουν ανέφελο βίο στην Ελλάδα, όμως εκτός συνόρων τα πράγματα φαίνεται να είναι ζόρικα.

Για παράδειγμα χθες η γνωστή μας Intrum παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να πωλήσει αρκετά χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων που διαχειρίζεται.

Η μητρική εταιρεία βέβαια δεν προσδιόρισε ούτε πόσα δάνεια θα πουλήσει ούτε αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και δάνεια από την θυγατρική της στην Ελλάδα.

Απ ότι αντιλαμβάνομαι – κρίνοντας και από την πορεία της μετοχής της – η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία ξεκινούν από την χαμηλή εισπραξιμότητα και καταλήγουν στη δημιουργία «χρηματοδοτικού κενού» (funding gap).

Η μετοχή της λοιπόν έχει υποχωρήσει περίπου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο (διαπραγματεύεται στα περίπου 5,18 ευρώ από 8,23).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Η Intrum βουλιάζει παντού πλην…Ελλάδας!!

Η Intrum, τα χρυσά κέρδη και το δάνειο στη μητρική…

Ταυτόχρονα σε πίεση διαρκείας βρίσκονται και τα ομόλογα τα οποία διαπραγματεύονται μεταξύ 80 και 85 μονάδες βάσης από τις 92 μονάδες βάσης που ήταν στις αρχές του χρόνου.

Στην ουσία από τον περασμένο Οκτώβριο η αγορά των commercial papers έχει κλείσει για την εταιρεία και ο δανεισμός της γίνεται αποκλειστικά από τραπεζικά κανάλια.

Μάλιστα η Fitch έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξαντλήσει τα όρια των ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων που της παρέχουν οι τράπεζες.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}