Βενζινάδικα: Θα χρεώνουν τον αέρα στα λάστιχα;;

 15/07/2024    03 : 23 : 16
αερας λαστιχα
63 / 100

Για το εάν θα χρεώνουν οι πρατηριούχοι της Ελλάδας τον αέρα στα λάστιχα των αυτοκινήτων όπως θα κάνει και η Γερμανία ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Δεν αποκλείεται το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί και στην χώρα μας απάντησε ο κ. Ασμάτογλου

Στην Ελλάδα τα πρατήρια απασχολούν πολλά άτομα προσωπικό προκειμένου να μπορούν να πουληθούν τα λίτρα, είπε και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε πως όλα είναι πιθανά να γίνουν». Επίσης μίλησε για τα πρατήρια της Γερμανίας . «Η Γερμανία είναι μια τελείως διαφορετική χώρα. Εκεί ο καταναλωτής βάζει μόνος του είτε πετρέλαιο είτε βενζίνη. Και πολλά πρατήρια δεν έχουν ούτε υπάλληλο και λειτουργούν μόνο με την πιστωτική κάρτα του πελάτη. Η Γερμανία σε αυτό το κομμάτι είχε πρωτοτυπήσει σε όλη την Ευρώπη. Εάν και αυτό το self- service τώρα ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό είναι θετικό για αυτούς αλλά και για την κερδοφορία τους, σαν επιχείρηση», σημείωσε.

Βενζίνη, πετρέλαιο: Ποιες είναι οι προβλέψεις για τις τιμές
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πως σε βενζινάδικο στον Γέρακα, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 1, 788 ευρώ το λίτρο, στο diesel κίνησης είναι στο 1,595 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,320 ευρώ το λίτρο. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου στην ΕΡΤ, μέχρι το τέλος του έτους η τιμή αμόλυβδης βενζίνης αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα που είναι από την αρχή του Νοεμβρίου με κάποιες πολύ μικρές αυξομειώσεις.

«Πιστεύω ότι κατά την έξοδο των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα που είναι σήμερα. Βεβαίως είναι ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης από τη περσινή χρονιά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε φέτος την οριζόντια μείωση στο πετρέλαιο, όπως είχαμε πέρυσι», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}