Βακάκης(Jumbo): Ανισορροπία τιμών-μισθών. Θα έρθει ένας “πανικός” την νέα χρονιά…

 22/06/2024    07 : 01 : 42
βακακης
69 / 100

Η επιθυμία του έμπορου να κερδίσει ανεβάζει τις τιμές με την προσδοκία να το πουλήσει, όμως δεν υπάρχει αυτός που θα το αγοράσει.Έτσι απλά και σύντομα ο αιρετικός επιχειρηματίας Απόστολος Βακάκης περιέγραψε την είσοδο της αγοράς στην εποχή του αποπληθωρισμού, η οποία θα ρίξει τις τιμές ακόμη και στα ακίνητα τα οποία κινούνται ανοδικά λόγω προσδοκιών.

Επικαλέστηκε ως παράδειγμα την αξία ενός ακινήτου της Ηρώδου του Αττικού που πωλείται προς 10.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σημειώνοντας ότι ανάλογη απαίτηση υπάρχει για διαμερίσματα πολυκατοικιών.

Συνέχισε να υποστηρίζει το αφήγημα του για πτώση των τιμών ακόμη και στην αγορά των τροφίμων. Διαπιστώνει μία ανισορροπία στις τιμές σε σχέση με τους μισθούς, οι οποίοι παρότι ανέβηκαν 10% δεν μπορούν να καλύψουν τις ανατιμήσεις των προϊόντων που έφτασαν μέχρι το 70%.

Μίλησε για ένα χάσμα ανάμεσα στις δύο συμπεριφορές, το οποίο θα γεφυρωθεί φέρνοντας εκ νέου ως παράδειγμα την αγορά ακινήτων, θέλοντας να δώσει έμφαση και στην απόκλιση που υπάρχει ανάμεσα στην προσδοκία του πωλητή αλλά και στην αδυναμία του αγοραστή να κάνει τη συμφωνία διότι δεν έχει τα χρήματα.

Το πρόβλημα δεν έχει έρθει ακόμη στο προσκήνιο. Τόνισε ότι μπορεί να χρειαστεί και ένας «πανικός» που τον τοποθετεί από τη νέα χρονιά, με το κ. Βακάκη να λέει ότι τότε θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι.

Η πεποίθηση του ότι η αγορά θα «γευτεί» τον αποπληθωρισμό επαναλήφθηκε λέγοντας ότι θα φτάσει και στην αγορά των τροφίμων, εκτιμώντας ότι οι τιμές θα εκλογικευθούν διότι όταν δεν μπορείς να πουλήσεις ένα προϊόν θα υποχρεωθεί να το πετάξεις. Έδωσε το χαρακτηρισμό του «βασιλιά» στον καταναλωτή, τον οποίο πρέπει να τον σέβονται.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}