Αυτόματη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων!

 17/04/2024    07 : 57 : 11
ααδε
69 / 100

Προσυμπληρωμένες και έτοιμες προς υποβολή θα είναι οι φορολογικές δηλώσεις του 2024, για τα εκατομμύρια των μισθωτών και των συνταξιούχων, ενώ τελειώνουν και οι παρατάσεις.

Οι φορολογικές δηλώσεις είτε θα υποβληθούν από τους ίδιους τους φορολογούμενους μέχρι την 30η Ιουνίου, που εκπνέει η προθεσμία είτε, θα υποβληθούν αυτόματα.

Νέα προθεσμία δεν θα υπάρξει καθότι δεν έχει πλέον νόημα οποιαδήποτε παράταση, αφού όλες οι δηλώσεις μέχρι την 30η Ιουνίου θα υποβληθούν είτε από τους υπόχρεους από το ίδιο το σύστημα.

Σταματάει πλέον το σήριαλ των παρατάσεων που έφτανε η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα θα εκδοθεί και το εκκαθαριστικό σημείωμα και θα αρχίσει να τρέχει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης ή του συνόλου του φόρου, μέχρι την 30η Ιουλίου.

Η αυτόματη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εντάσσεται μέσα στις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που δρομολόγησε η ΑΑΔΕ για το 2024 και παρουσίασε ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής.

Για το 2024, ο αυτοματισμός θα ισχύσει για τις δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων ενώ από το 2025 θα επεκταθεί και στα νομικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}