Αυτές είναι οι “βίλες” που είπε ο Μητσοτάκης: Στο σφυρί ημιυπόγειο 2αρι οικογένειας εμποροϋπαλλήλων

 22/07/2024    08 : 23 : 06
pleisthriasmoi 1
70 / 100

Σε πλειστηριασμό ημιυπόγειο δυάρι πεναταμελούς οικογένειας εμποροϋπαλλήλου

Μετά την προσωρινή «ανάπαυλα» λόγω των εκλογών, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται στο προσκήνιο και οι καταγγελίες που έρχονται στο «φως», πραγματικά δημιουργούν ερωτηματικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που φέρνει στη δημοσιότητα μια περίπτωση ανθρώπου με πενταμελή οικογένεια που του παίρνουν το σπίτι.

Σε ανάρτηση μάλιστα, ο ΣΕΑ, τονίζει:
«Κάτω τα χέρια από το σπίτι του συναδέλφου μας! Τα κοράκια θέλουν να πετάξουν 5μελη οικογένεια συναδέλφου εμποροϋπάλληλου έξω από το ημιυπόγειο των 52τμ που μένει. Δεν θα το επιτρέψουμε! Τετάρτη 31/5 κινητοποίηση στις 12:00 & στις 14:00! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!»

Προκλητικός Μητσοτάκης: Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν βίλες & εμπορικά οικόπεδα

Προκλητικός, φάνηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τους πλειστηριασμούς που ταλανίζουν τους πολίτες, σε συνέντευξη του στο mega.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αφορούν όχι την πρώτη κατοικία αλλά βίλες και εμπορικά οικόπεδα στρατηγικών κακοπληρωτών που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη.

Για άλλη μία φορά δείχνει να ζει σε μία παράλληλη πραγματικότητα αποκομμένος από τα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο ίδιος φαίνεται να αγνοεί τις κραυγές απελπισίας ανθρώπων που βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον 81χρονο που ζούσε για μέρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του που πλειστηριάστηκε.

μητσοτακης

Η ακρίβεια είναι σχετική, οι τράπεζες όσο πηγαίνουν καλύτερα θα μπορούν να είναι πιο “γαλαντόμες” και οι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους είναι “στρατηγικοί κακοπληρωτές που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη και δεν πλήρωναν τις δόσεις τους“.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του:

“Στα funds υπήρχε διαστρέβλωση, σχετικά με τι συμβαίνει. Διότι η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει παραπάνω από 50 δισεκατομμύρια διμερείς ρυθμίζεις μεταξύ πολιτών και funds.

Διότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει κίνητρο να μην κάνει μία ρύθμιση. Έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο οποίος για πρώτη φορά κινείται με καλύτερη ταχύτητα.

Έχουμε υποχρεώσει τις τράπεζες ή μάλλον έχουμε πιέσει τις τράπεζες να μπορούν να κάνουν δεκτές τις προτάσεις που βγάζει ο αλγόριθμος του εξωτερικού.

Κανείς δεν έχει κίνητρο -θέλω να το τονίσω αυτό- να βγάλει ένα σπίτι σε πλειστηριασμό, μιλάμε για πρώτη κατοικία.

Τα σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό δεν είναι αυτά. Διότι φαντάζομαι πως αν γινόντουσαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα το ακούγατε και θα ήσασταν κάθε μέρα και θα αναδεικνύατε το θέμα και καλά θα κάνατε.

Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν βίλες εμπορικά οικόπεδα. Αφορούν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη και δεν πλήρωναν τις δόσεις”.

“Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα και η μεγαλύτερη διαφάνεια και στις προμήθειες μπορεί να μειώσει κι άλλο το κόστος των συναλλαγών των πολιτών με τις τράπεζες.

Κι όσο οι τράπεζες πηγαίνουν καλύτερα θα έχουν και αυτές τη δυνατότητα, προφανώς, να είναι -θα έλεγα- πιο γαλαντόμες  με τα επιτόκια καταθέσεων και τις προμήθειες, που εξακολουθούν για τα δεδομένα της χώρας να είναι υψηλές”. 

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Δανειολήπτες δώστε το μήνυμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καταψηφίζοντας τα κόμματα που θέλουν το πλιάτσικο εις βάρος σου! Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}