Απίστευτο: Την ώρα που εγκληματικότητα οργιάζει, η Αστυνομία φυλάει τα κοράκια των πλειστηριασμών

 02/12/2023    08 : 14 : 47
αστυνομια
63 / 100

Τα κτίρια των servicers έχουν αστυνομική προστασία.

Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να «θολώσει τα νερά» στο θέμα των πλειστηριασμών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και σε διάστημα 8 ημερών ανοίγοντας την πόρτα στους πλειστηριασμούς αφού επιτρέπει στους servicers που απέκτησαν τα «κόκκινα» δάνεια με τον νόμο του 2003 , η κυβέρνηση προσφέρει προστασία με αστυνομική δύναμη έξω από τα κτίρια των servicers. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και η ΕΛ.ΑΣ. παραχωρούν άνδρες αστυνομικούς για να προσέχουν την cepal.

Το κτίριο της cepal στη λεωφόρο Συγγρού διαθέτει αστυνομική δύναμη για κάθε ενδεχόμενο ενώ οι δανειολήπτες που προσέρχονται δεν βλέπουν την επωνυμία της εταιρείας, καθώς η διοίκηση δεν επιθυμεί να φαίνονται από μακριά. Μόνο όταν ο δανειολήπτης φθάσει στην είσοδο του κτιρίου διαπιστώνει την ύπαρξη μιας μικρής πινακίδας με το όνομα της εταιρείας.

Μόνο με ραντεβού ανοίγει η πόρτα.

Όταν ο δανειολήπτης περάσει την πόρτα μόνο με ραντεβού, τον οδηγούν σε μικρό δωμάτιο που θυμίζει δωμάτιο ανακρίσεων σε ταινίες του Χόλυγουντ. Ορισμένοι servicers έχουν εγκαταστήσει κα μηχανήματα ελέγχου αντικειμένων.

Το αφεντικό της Cepal είναι η Hoist Finance

Η cepal υπό αστυνομική προστασία υλοποιεί τις εντολές που λαμβάνει από τον κάτοχο του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων που είναι η Hoist Finance . Το προσωπικό της cepal που «τρέχει» το πρόγραμμα είσπραξης του επενδυτή θέτει ως όρο ότι ο χρόνος αποπληρωμής θα είναι 8 χρόνια.

Παράδειγμα η εξόφληση ενός δανείου συνολικού ύψους 100.000 ευρώ σε ο χρόνια απαιτεί μηνιαία δόση άνω των 1000 ευρώ το μήνα.

Ο υπάλληλος της cepal δίνει στο δανειολήπτη να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει πλέον τράπεζα που μέχρι πρότινος έδινε χρόνο αποπληρωμής σε 20 και 25 χρόνια.

Ο δανειολήπτης αποχωρεί απογοητευμένος από τη συνάντηση διότι τα ποσά που απαιτει ο πιστωτής δεν μπορεί να ικανοποιηθούν. Το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου έχει ελάχιστες πιθανότητες παρέμβασης ενώ η συμμετοχή της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που να σημειωθεί δεν εκπροσωπεί τα funds και τους servicers, με συνέπεια οι προτάσεις της δεν έχουν κάποια πραγματική αξία για τους 700.000 δανειολήπτες αφού τα δάνεια τους είναι σε FUNDS.

Τίμος Δούσμανης

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}