Αριάδνη Νούκα: Πάνω από 13.000 πλειστηριασμοί άμεσα! 5.000 σπίτια στο σφυρί!!

 25/06/2024    09 : 22 : 49
πλειστηριασμοι
70 / 100

Πάνω από 13.000 πλειστηριασμοί ακινήτων πρόκειται να γίνουν άμεσα, με τους αναρτημένους, από το 2019, πλειστηριασμούς να ξεπερνούν τις 215.000!!! Τα «κοράκια» των εισπρακτικών, χέρι – χέρι με τις τράπεζες και υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ετοιμάζονται να αρπάξουν το βιός εργαζομένων αλλά και βιοπαλαιστών μικροϊδιοκτητών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο «DikailogitikaNews», η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, αναφέρει, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 13.135 πλειστηριασμοί, πρόκειται να γίνουν και από αυτούς, οι κατοικίες αφορούν 5.114 περιπτώσεις. Οι συνολικοί δε πλειστηριασμοί που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα, από το 2019, είναι 215.663.

«Και οι πλειστηριασμοί αυξάνονται, όσο απομακρυνόμαστε, από την εποχή που όλα ήταν “παγωμένα”. Η αύξηση είναι δραματική, άσχετα με το πόσοι πλειστηριασμοί τελεσφορούν. Όσο περισσότερα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμούς, τόσο μειώνονται οι τιμές των ακινήτων, αφού υπάρχει προσφορά. Από τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, μόνο στο 13% των περιπτώσεων, κηρύσσεται γόνιμος ο πλειστηριασμός», αναφέρει η κ. Νούκα, που επισημαίνει ότι: «Αν ένα ακίνητο, κάνει 100.000 ευρώ και δεν βρεθεί κάποιος να το πάρει και γίνουν δύο άγονοι πλειστηριασμοί, τότε ο επόμενος πλειστηριασμός γίνεται με αρχική τιμή το 65% της τιμής της αξίας του ακινήτου. Δηλαδή, στις 65.000 ευρώ.

αριαδνη νουκα
Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα

Από τη στιγμή που η πλειονότητα των πλειστηριασμών είναι άγονοι, πέφτουν οι τιμές στην αγορά των ακινήτων. Εδώ όμως υπάρχει και κάτι άλλο, που το κράτος δεν λαμβάνει υπόψη. Ότι ο ιδιοκτήτης που έχει αγοράσει ένα σπίτι ή ακίνητο, βλέπει την αξία του να μειώνεται. Αυτά τα λέμε από το 2014, αλλά δεν άκουγε κανείς. Δεν πρέπει να μειώνεται η αξία του δικού μου ακινήτου, επειδή το κράτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς. Πώς με προστατεύει εμένα το κράτος, αναφέρει και υπογραμμίζει ότι το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει σε σχετικές ρυθμίσεις και σε κατηγορίες εκτός «ευάλωτων», κατηγοριών.

«Να υποχρεώσει δηλαδή το κράτος, τις εταιρείες των fund που βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα, πρώτα να εξαντλούν κάθε δυνατότητα για ρύθμιση με αυτόν που χρωστά. Η ευρωπαϊκή οδηγία, δίνει αυτή τη δυνατότητα στην κυβέρνηση», καταλήγει η κ. Νούκα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}