Απλώνουν την μπίζνα: Η πλατφόρμα της doValue για να αρπάζονται ακίνητα από τους πλειστηριασμούς!

 25/06/2024    10 : 51 : 15
πλειστηριασμοι
63 / 100

Το πλιάτσικο είναι ήδη εδώ…Ανάρπαστα γίνονται τα κόκκινα ακίνητα μεταδίδει το capital.gr , ενώ ετοιμάζουν τα σπίτια των δανειοληπτών που αρπάζονται από τους πλειστηριασμούς να δίνονται στο πρόγραμμα στέγασης για νέους(το λεγόμενο πρόγραμμα «Σπίτι μου») όπως σας είχαμε ήδη προετοιμάσει από καιρό. Διαβάστε αναλυτικα για να πάρετε γεύση από όσα έρχονται :

Ανάρπαστα γίνονται τα “κόκκινα” ακίνητα που προωθεί μέσω της online πλατφόρμας altamiraproperties.gr η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων doValue, καθώς ο χρόνος παραμονής των ακινήτων σε αυτή δεν υπερβαίνει τον έναν μήνα, κατά μέσο όρο.

Σήμερα βρίσκονται αναρτημένα στην πλατφόρμα σχεδόν 3.000 ακίνητα, κυρίως οικιστικά αλλά και εμπορικά. Η τιμή στην οποία η doValue διαθέτει τα ακίνητα είναι τιμή αγοράς και ενδέχεται να περιλαμβάνει κάποιο μικρό premium εφόσον έχουν γίνει εργασίες και επισκευές στο ακίνητο προκειμένου να είναι πιο δελεαστικό.

“Η αγορά κανονικοποιείται καθώς τα ταμπού καταρρίπτονται”, αναφέρει στέλεχος του κλάδου που εξηγεί ότι ολοένα περισσότεροι αγοραστές προτιμούν τα ακίνητα που προέρχονται από πλειστηριασμό. Ο λόγος είναι η δελεαστική τιμή τους καθώς και το γεγονός ότι τα ακίνητα έχουν τακτοποιηθεί, δηλαδή δεν υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης αυθαιρέτων κ.λπ.

Πηγές του κλάδου εξηγούν, μάλιστα, ότι η δουλειά που γίνεται από τις εταιρείες real estate που έχουν συστήσει τα funds τα οποία έχουν εξαγοράσει χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πολύ σημαντική καθώς μειώνεται το απόθεμα των “προβληματικών”, μη νομιμοποιημένων ακινήτων που χρονίζει στη αγορά.

Αφού τα ακίνητα “καθαρίσουν” και ολοκληρωθεί ο τεχνικός και νομικός έλεγχος, προωθούνται προς πώληση μέσω είτε των πλατφορμών που διαθέτουν οι τράπεζες και οι servicers είτε μέσω ενός δικτύου 600 συνεργαζόμενων μεσιτών -περίπτωση η οποία ισχύει και για την doValue.

Σε ό,τι αφορά τους αγοραστές των REOs, κυρίως πρόκειται για ιδιώτες αλλά υπάρχουν και funds τα οποία αγοράζουν πακέτα “κόκκινων” ακινήτων στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής τους. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ακινήτων κυρίως σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, ενώ αντίστοιχα προϊόντα αναμένεται να προσφέρουν σύντομα και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Ευκαιρία για τη στέγαση των νέων

Στην ερώτηση κατά πόσο το πρόγραμμα στέγασης “Σπίτι μου” έχει επηρεάσει την εν λόγω αγορά, στελέχη του κλάδου εξηγούν ότι τα χρονικά περιθώρια του προγράμματος (σ.σ. παρέχει περιθώριο μόλις δύο μηνών για την αγορά κατοικίας μετά την έγκριση της επιδότησης), είναι απαγορευτικά για τους χρόνους μεταβίβασης των REOs.

Για τον λόγο αυτό, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, είναι σημαντικά τα χρονικά περιθώρια να είναι πιο ελαστικά (τουλάχιστον 3-4 μήνες) ούτως ώστε να μην αποκλείονται και τα ακίνητα που έχουν συσσωρεύσει τα funds και οι τράπεζες από πλειστηριασμούς τα οποία ανέρχονται συνολικά σε ΧΧΧ στην αγορά.

Μάλιστα, δεδομένης της εκτίναξης των τιμών στο οικιστικό real estate το τελευταίο έτος, σε συνδυασμό με τις τιμές-ρεκόρ στις μισθώσεις κατοικιών, δεν είναι λίγοι οι αγοραστές που βλέπουν ευκαιρίες στην αγορά των REOs, καθώς πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για διαμερίσματα με χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν στα κριτήρια του προγράμματος “Σπίτι μου”, το οποίο θυμίζεται ότι προβλέπει μέγιστο ύψος δανείου 150.000 ευρώ.

…………………………………………..

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}