Απίστευτο: Του έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό λόγω…συνωνυμίας!!

 18/06/2024    11 : 58 : 15
Πλειστηριασμοι2
70 / 100

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνει το τελευταίο διάστημα ένας Ηρακλειώτης που έμαθε εντελώς τυχαία ότι το σπίτι του πλειστηριάστηκε … λόγω συνωνυμίας του με τον πραγματικό οφειλέτη!

Το λάθος έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες που προχώρησαν το 2000 στην κατάσχεση του ακινήτου βάσει ονοματεπώνυμου και όχι βάσει ΑΦΜ που θα ήταν και το ορθό, χωρίς να μπουν στον κόπο να τον ενημερώσουν, εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Περιγράφοντας την ταλαιπωρία του, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης είπε ότι το ανακάλυψε όταν χρειάστηκε να μεταβεί στο Κτηματολογικό γραφείο Ηρακλείου για την νομιμοποίηση κάποιων αυθαιρεσιών στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε λόγω συνωνυμίας του με τον πραγματικό οφειλέτη βρέθηκε με προσημειωμένο οικόπεδο ενός στρέμματος μέσα στο οποίο υπάρχει κτίσμα 110 τ.μ.

Όλα ξεκίνησαν το 2000 όταν εταιρία λόγω ακάλυπτης επιταγής του συνονόματου του κ. Λαμπράκη, προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου, ενώ ορίστηκε και ημερομηνία πλειστηριασμού δύο χρόνια αργότερα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό.

Επειδή ο πλειστηριασμός απέβη άγονος η εταιρία η οποία τώρα έχει κλείσει – κατοχύρωσε ένα ποσοστό του ακινήτου.

Ο κ. Λαμπράκης τόνισε ότι αφού δεν μπορεί να βρει κάποιον από την εταιρία, δεν μένει τίποτε άλλο από το να προχωρήσει στην εξάλειψη της προσημείωσης με δικά του έξοδα.

Επίσης τόνισε ότι λόγω της προσημείωσης, μειώνεται η αξία του ακινήτου και παράλληλα επιβαρύνεται και η πιστοληπτική ικανότητα του ιδίου.

Ανάλογη περίπτωση διηγήθηκε στην εκπομπή και ένας άλλος Ηρακλειώτης που εξ’ αιτίας συνωνυμίας του κατέσχεσαν ακίνητο στην περιοχή των Μαλάδων, επίσης εν αγνοία του.

Όπως είπε κι εκείνος το ανακάλυψε εντελώς τυχαία, όταν χρειάστηκε να μεταβεί στο Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου για άλλη υπόθεση.

Μάλιστα πλήρωσε 1.500 ευρώ για να πάρει την δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει και αποκαθιστά την αλήθεια.

Αναφερόμενος σε αυτές τις περιπτώσεις ο γραμματέας του ΔΣΗ, Νίκος Καραγιάννης είπε ότι αν κάποιος αδυνατεί ν’ αναλάβει το κόστος αυτό θα πρέπει ν’ αναζητήσει βοήθεια από τη Νομική Υπηρεσία του κράτουςκαι να αξιώσει – αν επιθυμεί – και την ανάλογη αποζημίωση.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}