Αντιπολίτευση κάνει μόνον ο Βελόπουλος!

 18/05/2024    07 : 21 : 27
βελοπουλος
69 / 100

Κυριάκος Βελόπουλος: “Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός – Έχουν κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο της Ευρώπης”

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Έχουμε ένα πρόβλημα ως λαός. Χάσαμε το φιλότιμο, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας προς τον συνάνθρωπο», δήλωσε ο κ. Βελόπουλος, -αναφερόμενος στον τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε επιβατηγό πλοίο αλλά μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν και έπεσε στην θάλασσα- σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες στο Βόλο και στο Πήλιο και τις ανυπολόγιστε ζημιές, ο Κυριάκος Βελόπουλος, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται η χώρα από έντονα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει έγκαιρη πρόληψη με αντιπλημμυρικά έργα. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα και ζήτησε την παραίτησή του καθώς, όπως είπε, αφού δεν παραιτούνται υπουργοί και υφυπουργοί του, πρέπει κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κληθείς να σχολιάσει το θέμα των νέων ταυτοτήτων, ανέφερε ΦΕΚ της κυβέρνησης με το οποίο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς, πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει καινούργια ταυτότητα. Συγκεκριμένα, δίνει προσοχή στη λέξη-κλειδί στην ίδια την απόφαση “δύναται” , κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι κατάντησε την Ελλάδα ως το “πειραματόζωο” της Ευρώπης ενώ περισσότερο ακόμη η οδηγία της Ε.Ε κάνει λόγο για πιο ασφαλείς ταξιδιωτικά έγγραφα/έγγραφα διαμονής – που πάλι δεν είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να υιοθετήσει -.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για έναν διοικητικό αναθεωρητισμό όσον αφορά για τα θέματα άμυνας και στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Κατήγγειλε, πως για θέματα άμυνας πλέον θα λογοδοτούν και θα πληροφορούνται μόνο διπλωμάτες και πολιτικοί και οι στρατιωτικοί λειτουργοί θα μένουν απ’ έξω…

Δείτε τι είπε ακόμη στην εκπομπή:

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}