Αναβρασμός στη Δικαιοσύνη για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο!

 24/02/2024    06 : 54 : 30
δικαιοσυνη
68 / 100

Το νομοσχέδιο αλλαγών στη Δικαιοσύνη που κατέθεσε προς διαβούλευση ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης έτυχε ήδη πολύ σκληρής κριτικής, με αρθρογραφία στην «Καθημερινή» από δύο επώνυμους καθηγητές Νομικής, με σεβαστή εμπειρία και στις δικαστικές αίθουσες, τον Ηλία Γ. Αναγνωστόπουλο και τον Γιάννη Γιαννίδη.

Υποψιαζόμαστε ότι θα γίνει «μάχη» στη συνέχεια, καθώς αμφότεροι οι καθηγητές θεωρούν ότι σε μεγάλο βαθμό δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους εκπονήθηκε(!) ενώ ρίχνει την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης.

Επιπλέον ρωτούν και οι δύο επιτακτικά ποιοι ήταν εκείνοι που εκπόνησαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς δεν υπήρξε συγκρότηση αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ενώ ο ένας εκ των δύο, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, κάνει δεικτικά λόγο για πρόχειρη παρασκευή στην… κουζίνα του υπουργείου!

Ο κ. Γιαννίδης, δε, τελειώνει το άρθρο του με την εξής… δηλητηριώδη διαπίστωση. «Η προτεινόμενη είναι ελληνική νομοθεσία, αποδεικνύουσα πρωτίστως ότι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη».

Όπως μαθαίνουμε, το κλίμα για το νέο νομοσχέδιο δεν ήταν καλό ούτε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, στην οποία μίλησε επί του θέματος και ο υπουργός. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ, εκφράστηκαν «διαφωνίες και αιχμές» για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, από τον πρόεδρο της Ένωσης Ευάγγελο Μπακέλα, τον σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θεόδωρο Μαντά, αλλά και από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους. Ενα από τα βασικά σημεία τριβής, οι μονομελείς συνθέσεις δικαστηρίων, ακόμη και για σοβαρά αδικήματα, δεύτερο σημείο οι υποχρεωτική έκτιση ποινών, για μικρότερα αδικήματα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}