Αναβολή ζήτησαν ΟΣΕ και Hellenic Τrain στην 1η δίκη για τα Τέμπη

 13/04/2024    10 : 40 : 41
tempi
66 / 100

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του ΟΣΕ και της Hellenic Τrain και διέκοψε τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 5 Απριλίου.

Παρόντες στο δικαστήριο η σύζυγος και η αδελφή του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εν ώρα εργασίας σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι δύο γυναίκες με τα 2 παιδιά του 63χρονου έχουν προσφύγει κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train και ζητούν συνολική αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ για ψυχική οδύνη.

Οι δικηγόροι των 2 εταιρειών ζήτησαν αναβολή καθώς, όπως υποστήριξαν, μέχρι και πριν από δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

Στην αναβολή διαφώνησε η ενάγουσα οικογένεια. Όπως είπε ο δικηγόρος της «πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}