Ανέβαλαν 10 πλειστηριασμούς οι χθεσινές κινητοποιήσεις σε doValue και Cepal

 25/09/2023    12 : 44 : 25
διαδηλωση dovalue
66 / 100

Την αποτροπή δέκα πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών πέτυχαν σωματεία και φορείς, με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν χθες στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «Cepal» και «doValue», μετά από κάλεσμα της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην «Cepal», όπου τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν πέτυχαν την αποτροπή οκτώ πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.

Κάτω από την πίεση, η εταιρεία δεσμεύτηκε για συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους, με όρους που να μπορούν να ανταποκριθούν.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας φόβος παντού ξεσηκωμός» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.

Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», θα γίνει πράξη, με την πάλη και με όλο τον κόσμο στον δρόμο, για την υπεράσπιση της κατοικίας, σημείωσε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των σωματείων με τη «Cepal»

Ακολούθησε κινητοποίηση στην «doValue», όπου και εκεί, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης αποτράπηκαν δύο πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Στην μια περίπτωση η εταιρεία συμφώνησε σε αποπληρωμή του ενδιαφερόμενου με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί. Για την άλλη περίπτωση, που αφορά λαϊκή κατοικία στο Κουκάκι, θα γίνει νέα συνάντηση, επειδή η οικογένεια βγήκε από καθεστώς του «ευάλωτου» νοικοκυριού, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή.

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Στην κινητοποίηση στην «doValue» συμμετείχαν επίσης η Ένωση ΕΒΕ, σωματεία και μαζικοί φορείς του Περιστερίου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}