Αλλάζουν όλα για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και το σέρβις

 18/06/2024    11 : 17 : 06
αυτοκινητα
65 / 100

Ιδιαίτερα αποκαλύπτική ήταν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, στα εγκαίνια της Autotec Expo…

Στην ομιλία της, η κυρία Αλεξοπούλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ψηφιακό μητρώο των συνεργείων αυτοκινήτων στο οποίο θα καταγράφονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία λειτουργίας και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να παραληφθεί στις αρχές του 2024.

Η Υφυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα το ζήτημα της μείωσης των ρύπων, και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν όλες εκείνες τις τεχνολογικές λύσεις που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της επιχείρησής τους, καθώς και την αντίστοιχη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της δραστηριότητάς τους, συνολικά.

Όπως είπε, με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων η κατανάλωση είναι μικρότερη και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας παράμετρος για την βιωσιμότητα τόσο του επιχειρείν όσο και της ίδιας της ζωής.

Συγκεκριμένα, η κυρία Αλεξοπούλου, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είπε : “Σήμερα, είναι σε εξέλιξη αρκετά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου και σας αφορούν άμεσα όπως το ψηφιακό μητρώο των συνεργείων αυτοκινήτων και άλλων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων.

»Στο εν λόγω ψηφιακό μητρώο θα καταγράφονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία λειτουργίας, η θέση λειτουργίας, η χρήση τους (δημόσια ή ιδιωτική), η κατηγορία τους (συνήθων οχημάτων, μεγάλων και βαρέων οχημάτων και μικτά συνεργεία συνήθων και βαρέων οχημάτων), η ειδικότητα ή οι ειδικότητές των συνεργείων (μηχανικών μερών, ηλεκτρικών μερών κ.λπ.), τα στοιχεία των κτιριακών τους εγκαταστάσεων (ωφέλιμες επιφάνειες χώρου κύριας χρήσης και βοηθητικών χώρων), του εγκατεστημένου εξοπλισμού τους με συσκευές και μηχανήματα, τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πιστοποιητικά, όπως το πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, καθώς επίσης και τα στοιχεία του υπαλληλικού τους προσωπικού.

»Το ψηφιακό μητρώο έχει ανατεθεί με σύμβαση στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και περιμένουμε αρχές του 2024 την παραλαβή του. Έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Παρακολούθησης της εξέλιξης και Επιτροπή Παραλαβής.

»Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω ψηφιακού μητρώου είναι η κεντρική εξ αποστάσεως εποπτεία και ο έλεγχος της νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεών σας καθώς και η πιστή και αδιάλειπτη τήρηση όλων των όρων και των προϋποθέσεων βάσει των οποίων αδειοδοτήθηκαν ή γνωστοποίησαν την έναρξη λειτουργίας τους.

»Πιθανολογώ ότι αρκετοί από εσάς αξιολογείτε ή θα αξιολογήσετε στο προσεχές μέλλον την πιθανότητα να επενδύσετε σε σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις επιχειρήσεις σας.

»Αντίστοιχα το Μητρώο Υποδομών Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ), είναι μία ψηφιακή βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και έχει σαν στόχο την απογραφή των Φορέων της αγοράς που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ηλεκτροκίνησης. Αποτελεί ένα εργαλείο για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

»Τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης Η/Ο ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 3.928 σε όλη της επικράτεια. Μπορείτε να τα δείτε μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (app) με την ονομασία Recharge.

»Το ΜΥΦΑΗ αποτελεί το Εθνικό Σημείο Πρόσβασης (National Access Point – NAP) με πληροφορίες για τον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και αναμένεται, εντός του 2024, να συνδεθεί με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Σημείο Πρόσβασης, στο οποίο θα παρέχονται τα αντίστοιχα δεδομένα για το σύνολο των Κρατών Μελών της Ε.Ε.

»Όσον αφορά στους τεχνίτες Υψηλής Τάσης έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες κανονιστικές αποφάσεις για τα συνεργεία που εκτελούν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε οχήματα υψηλής τάσης (Υ/Τ), ενώ πρόσφατα καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία απόκτησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του τεχνίτη υψηλής τάσης, για συντήρηση και επισκευή οχημάτων υψηλής τάσης συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων επιμόρφωσης. Την παρούσα χρονική στιγμή υφίστανται φορείς επιμόρφωσης (ΑΕΙ και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης), οι οποίοι έχουν ήδη καταρτίσει προγράμματα επιμόρφωσης των τεχνιτών Υ/Τ.

»Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στην καταγραφή των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων στη χώρα. Προχωράμε σε αυστηρή εφαρμογή του Μητρώου Εισαγομένων Μεταχειρισμένων Οχημάτων και στη σύνδεσή του με την πρώτη ταξινόμηση αυτών στη χώρα.

»Επιπλέον, θέλω να σας προτρέψω, να αξιολογήσετε όλες εκείνες τις τεχνολογικές λύσεις που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της επιχείρησής σας και αντίστοιχη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος συνολικά της δραστηριότητάς σας.

»Να εκσυγχρονίσετε τις εγκαταστάσεις σας, ώστε να καταναλώνουν λιγότερο. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας παράμετρος για την βιωσιμότητα, τόσο του επιχειρείν, όσο και της ίδιας της ζωής μας.

»Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω, που με ακούσατε και να σας παρακαλέσω να κάνετε με ευσυνείδητο τρόπο τη δουλειά σας, καθώς απ’ αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οδική ασφάλεια όλων μας, η δική μας αλλά και των παιδιών μας».

Η Autotec Expo, η κλαδική έκθεση για τα προϊόντα after market των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων, διεξήχθη από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου με μεγάλη επιτυχία.

Η πραγματοποίησή της έπειτα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στον χώρο του «Metropolitan Expo» ήταν ένα σημαντικό γεγονός, τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους πολυάριθμούς εμπορικούς επισκέπτες.

Αυτοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα after market τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες και οδηγούς να διαμορφώσουν το όχημά τους όπως θέλουν αλλά και να τα κάνουν πιο ασφαλή, άνετα και χρηστικά, όπως και να φροντίζουν με ποιοτικά και αυθεντικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}