Ακριβαίνει συνεχώς το κόστος του χρήματος

Κυριακή 09/12/2022    01 : 00 : 48
λεφτα
70 / 100

Ακριβαίνει συνεχώς το κόστος του χρήματος: Στo 2,115% η απόδοση για το Γερμανικό 10ετές, στο 4,503% για το Ιταλικό και στο 4,864% για το αντίστοιχο Ελληνικό.

Αναμφίβολα διόλου ενθαρρυντική η εικόνα και μάλιστα δύο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού Σεπτεμβρίου από την Eurostat και της-σχεδόν- βεβαιότητα πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων στις δύο τελευταίες για το 2022 συνεδριάσεις.

Το +0,75% στην συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου, πλέον, θεωρείται βασικό ενδεχόμενο, όπως και αυτό της ισόποσης αύξησης στις 15 Δεκεμβρίου.
Ανεβάζοντας το βασικό ευρωπαϊκό στο 2,25% (τέλος 2022) και βλέπουμε από πρώτο τρίμηνο 2023 προς τα που…

Αυτή είναι η μία πλευρά, που προφανώς επηρεάζει και την ελληνική αγορά χρέους (κρατικού-ιδιωτικού) με συνέπεια να ακριβαίνει και άλλο το κόστος χρήματος.
Ωστόσο, επειδή οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων ανεβαίνουν (αναλογικά) περισσότερο των ελληνικών, μειώνεται η ψαλίδα σε ότι αφορά το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις έναντι των ευρωπαϊκών.

Τάση, που επιβεβαιώθηκε και καταγράφηκε από το ΙΟΒΕ, καθώς σε έρευνα του για την βιομηχανία διαπιστώθηκε, πως το μέσο κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις σημείωσε κάμψη -2,8% τον Ιούλιο.

Στις 102 μονάδες βάσης, από 131 μονάδες βάσης τον Ιούνιο με την φορά πτωτική και τον Αύγουστο.

Ακόμη ένα- στα αρκετά- στοιχεία, που καταγράφεται η προς το θετικό διαφοροποίηση της ελληνικής οικονομίας έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ η απόκλιση μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων μειώνεται σταθερά-παρά το γεγονός της συνεχούς ανόδου του GR10Y.
Απλά τα άλλα επιβαρύνονται/ανεβαίνουν περισσότερο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}