Ακούς Έλληνα δανειολήπτη;; Θεωρούν σίγουρο το ΝΑΙ από τον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς από funds

 26/01/2023    11 : 42 : 49
pleistiriasmos akinita
66 / 100

Συνεχίζεται η εμετική προπαγάνδα υπερ των funds στα ΜΜΕ, αφού οι ανεξάρτητες δήθεν πηγές που δίνουν τις πληροφορίες είναι τα ίδια τα funds και οι τραπεζίτες…

Τα κοράκια είναι αποφασισμένα να αρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων ό,τι και να γίνει…Με κρυφό άσσο στο μανίκι τους τον Νέο Πτωχευτικό…Έρχεται μακελειό…

Διαβάστε τι μεταδίδει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος:

Άρειος Πάγος: Ξεμπλοκάρει τους πλειστηριασμούς για λογαριασμό funds

Θετική είναι η εισήγηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την παροχή στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις της δυνατότητας να εκπροσωπούν στα δικαστήρια τους ιδιοκτήτες των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές, οι οποίες τονίζουν πως πλέον απομένει ουσιαστικά το τυπικό μέρος για την έκδοση της οριστικής απόφασης, η οποία θα βάλει τέλος στο κύμα ανακοπών από τους δικηγόρους των δανειοληπτών.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των οφειλετών στηρίζονται αυτή τη στιγμή σε μία απόφαση τμήματος του Αρείου Πάγου που απαγορεύει στους servicers να λειτουργούν για λογαριασμό των funds που έχουν αγοράσει δάνεια ή φέτες τιτλοποιήσεων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί άλλες 12 αντίθετες αποφάσεις.

Μπορεί σε αυτή τη φάση το θέμα να μην έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο οι σχετικές ανακοπές απορρίπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πηγές από τον κλάδο των servicers αναφέρουν ότι στο 80% των περιπτώσεων οι δικαστές επιτρέπουν την διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Παρ΄ όλα αυτά, τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εταιρείες διαχείρισης αναμένουν την τελική επίλυση του ζητήματος από το Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να μπει ένα τέλος στις καθυστερήσεις, οι οποίες όπως τονίζουν είναι και σε βάρος των δανειοληπτών, που εκτός από τα επιπλέον νομικά έξοδα, καλούνται εν τέλει να πληρώσουν περισσότερους τόκους για όσο διάστημα η υπόθεσή τους παραμένει ανοιχτή.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα αναγκαία εργαλεία για την όσο το δυνατό ταχύτερη αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που διαχειρίζονται.

Η επίδραση των εκλογών
Καθώς όμως εισερχόμαστε στο εκλογικό 2023, οι εργασίες των servicers θα επηρεαστούν για κάποιους μήνες ακόμη.

Ειδικότερα, αν υπάρξει και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά για τρεις περίπου μήνες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, ανάλογα με το χρόνο των εκλογών, οι πλειστηριασμοί να σταματήσουν κάποια στιγμή την άνοιξη για να επανεκκινήσουν το φθινόπωρο του 2023, μιας και τον Αύγουστο τα δικαστήρια δεν λειτουργούν.

Όπως επισημαίνει τραπεζική πηγή, εξ αυτού του λόγου θα μπορούσαν να προκληθούν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ανακτήσεων από τα κόκκινα δάνεια που εφαρμόζουν οι εταιρείες διαχείρισης.

Ο βασικός κίνδυνος είναι μην επιτευχθούν οι στόχοι των τιτλοποιήσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχήματος κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», οδηγώντας σε ένα δυσμενές σενάριο ακόμη και σε κατάπτωσή τους, επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο χρέος.

Επιπλέον, η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να καθυστερήσει πωλήσεις κόκκινων δανείων στη δευτερογενή αγορά, επιδρώντας αρνητικά στις ανακτήσεις, αλλά και στην προσπάθεια αναγέννησης επιχειρήσεων με προοπτικές ανασύνταξης.

……………………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}