Αθώοι οι 19 που τους κάθισαν στο σκαμνί επειδή εναντιώθηκαν σε πλειστηριασμούς

 23/03/2023    08 : 27 : 07
πλειστηριασμοι στοπ αργολιδα
67 / 100

Αθώοι οι 19 αγωνιστές του κινήματος «Πλειστηριασμοί Stop Αργολίδας» που δικάστηκαν, στις 7/10, στο Δικαστήρια Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, το κατηγορητήριο ακυρώθηκε πανηγυρικά.

Οι σκευωρίες αποκαλύφθηκαν. Κι αυτό, διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούντο όχι μόνο ήταν ανυπόστατα αλλά δεν στηρίζονταν καν στις διατάξεις του νόμου, που επικαλέστηκαν.

Οι 19 αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια και με κίβδηλο κατηγορητήριο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατά πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας στο Άργος το 2017. Μεταξύ των διωκόμενων αγωνιστών, πολλά μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, η οποία ήταν παρούσα στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στηρίζοντας έμπρακτα τους αγωνιστές.

Οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και κατοικίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες δίκες, αλλά δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να περάσει η ποινικοποίηση του αγώνα τους, δεν πρόκειται να περάσει η εκστρατεία τρομοκρατίας από πλευράς κυβέρνησης και «αρπακτικών».

“Ο αγώνας αυτός σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση στο δικαίωμα στην κατοικία, απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα και κάθε κοινωνική προστασία, ενώ με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα δίνει τα σπίτια των αδύναμων νοικοκυριών βορά στις τράπεζες, μετατρέπει τον οφειλέτη σε ενοικιαστή και τον καθιστά μονίμως υπερχρεωμένο.

Με ενότητα και αγώνα, όλοι και όλοι μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των κατοικιών αλλά και της περιουσίας του λαού.” ανέφεραν μετά το τέλος της δίκης.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}