Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο: Του ήρθε κλήση ύψους… 60.000€

 21/03/2023    10 : 11 : 45
68 / 100

Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο: Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα καλά κρατεί. Ακόμα και τώρα που η ψηφιοποίηση έχει προχωρήσει πάρα πολύ, οι υπηρεσίες στην χώρα μας εξακολουθούν να λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς. Και να ταλαιπωρούν τους πολίτες χωρίς κανέναν λόγο.

Η περίπτωση ενός νεαρού Λαρισαίου είναι χαρακτηριστική και την έφερε στην επιφάνεια το larissanet.gr. Την περασμένη Παρασκευή του ήρθε ένα “ραβασάκι” από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Λάρισας.

Στο χαρτί που υπήρχε μέσα στον φάκελο, του ζητούσαν να καταβάλει το ποσό των 59.453,38 ευρώ για μία παράβαση τροχονομικού ενδιαφέροντος που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020.

Μάλιστα, το επίσημο έγγραφο του Δήμου τον προειδοποιούσε ότι αν δεν καταβάλει άμεσα το ποσό, οι υπηρεσίες του θα προβούν στην λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξή του.

Ο νεαρός είχε κάνει μία παράβαση τον Ιούλιο του 2020, για την οποία είχε βεβαιωθεί πρόστιμο των 100 ευρώ, το οποίο λόγω της μη πληρωμής του είχε φθάσει στα 119,17 ευρώ με τις προσαυξήσεις.

Πως όμως από τα 120 ευρώ φθάσαμε στα 60 χιλιάρικα και το παρολίγον έμφραγμα του νεαρού Λαρισαίου;

Η εξήγηση δόθηκε την Δευτέρα το πρωί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες του είπαν ότι έχει γίνει ένα λάθος στο σύστημα και ότι δεν είναι μόνος.

Μάλιστα ο Δήμος εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση που εξηγεί ότι λόγω τεχνικού προβλήματος υπήρξε ένα λάθος στους υπολογισμούς. Και ότι τα ειδοποιητήρια είχαν ταχυδρομηθεί στους παραλήπτες πριν το αντιληφθεί κανείς.

Τώρα, το πόσο δύσκολο ήταν στον αρμόδιο υπάλληλο που έβαλε τις σφραγίδες και την υπογραφή, να ελέγξει το τι βγήκε από τον εκτυπωτή και να μην ταλαιπωρεί άδικα τους πολίτες, δεν θα απαντηθεί ποτέ. Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}