Αίσχος: Ελληνική startup θα χρηματοδοτήσει το πλιάτσικο εις βάρος των δανειοληπτών

 16/04/2024    01 : 05 : 04
μαρκοπουλος
70 / 100

Χρηματοδοτεί αγορά ακινήτου από πλειστηριασμό η Prosperty

Νέο γύρο χρηματοδότησης, επέκταση στο εξωτερικό, νέες υπηρεσίες και αύξηση χαρτοφυλακίου σχεδιάζει η ελληνική startup Prosperty για το 2023.

Μετά τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης στο τέλος του 2022, όπου η εταιρεία εξασφάλισε 2,6 εκατ. ευρώ, η Prosperty υλοποιεί ένα φιλόδοξο επιχειρησιακό σχέδιο, εισάγοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα αγοράς ακινήτου από πλειστηριασμό μέσω δανεισμού. Το συγκεκριμένο προϊόν η Prosperty θα ξεκινήσει να το προσφέρει στους πελάτες της μετά τις εκλογές.

Τα παραπάνω ανέφερε στο πλαίσιο συνεδρίου για τα κόκκινα δάνεια ο Αντώνης Μαρκόπουλος, co-founder και CEO της Prosperty.

Η ελληνική startup σχεδιάζει το 2023 να ανοίξει γραφεία στην Ιταλία και την Ισπανία, τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ήδη διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία.

Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας, η ελληνική startup έχει αντλήσει από την αγορά 7 εκατ. ευρώ, μέσω τριών γύρων χρηματοδότησης. Στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi καθώς και ξένοι επενδυτές.

Η εταιρεία κάνει άνοιγμα στη διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων μέσα από τη συνεργασία της και με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, τις Alpha Βank, Πειραιώς. Εθνική και Eurobank. Έτσι οι επισκέπτες της πλατφόρμας, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου, ανεξαρτήτως εάν αγοράσουν ακίνητο από την Prosperty ή κάποια άλλη μεσιτική εταιρεία.

Όλη η διαδικασία μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά με την υποβολή στην πλατφόρμα των απαραίτητων εγγράφων και μετά από έλεγχο, ο πελάτης θα λαμβάνει την προέγκριση ώστε να προχωρά στην εκταμίευση του στεγαστικού δανείου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, η πλατφόρμα δέχεται επισκέψεις από περίπου 200.000 χρήστες μηνιαίως, εκ των οποίων κάποιοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε υποψήφιους πελάτες και για τις τράπεζες.

Η Prosperty συνεργάζεται και στην ελληνική αγορά με διάφορα distress funds και θεσμικούς παίκτες, ενώ επί του παρόντος περίπου το 20% των ακινήτων που υπάρχουν στην πλατφόρμα προέρχονται από τέτοια χαρτοφυλάκια, ποσοστό το οποίο μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί στο 50%, λόγω της δυναμικής που καταγράφει η συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένα πάνω από 3.000 ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων η πλειονότητα διατίθεται προς πώληση και ένα μικρότερο ποσοστό προς ενοικίαση, με στόχο τα 4.000 μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στόχος είναι η εταιρεία να γίνει one-stop-shop για τα ακίνητα στην Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες από την πρώτη κίνηση πώλησης ή ενοικίασης ακινήτου. Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, η εταιρεία εργάζεται στην κατεύθυνση από το καπέλο του ψηφιακού μεσίτη να φορέσει ένα άλλο καπέλο, με πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από την πρώτη κίνηση μέχρι την πώληση του ακινήτου.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που να καλύπτει αυτό που λέμε όλο το lifestyle, τη ζωή ενός ακινήτου, δηλαδή από την εμπράγματη εγγύηση, πλειστηριασμό, διαχείριση ακινήτου, νομικούς και τεχνικούς ελέγχους, διαχείριση για κάποιους μήνες, να έχει τα κλειδιά, να το επισκέπτεται, να παρακολουθεί, να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, το ρεύμα… Άρα εμείς ουσιαστικά καλύπτουμε με την τεχνολογία μας όλο αυτό τον κύκλο ενός ακινήτου που είναι πολύ σημαντικός, γιατί τελικά διευκολύνει πάρα πολλές εσωτερικές διαδικασίες, μειώνει πάρα πολύ το κόστος.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι προχωρούν σε στρατηγικές συνεργασίες για να αυξήσουν το capacity της εταιρείας στο τεχνικό επίπεδο κατ’αρχάς και στις υπηρεσίες στο μεσιτικό κομμάτι.

«Θα θέλαμε να καλέσουμε μεσίτες από όλη την Ελλάδα οι οποίοι μπορεί να έχουν ένα μικρό γραφείο κάπου, για να προχωρήσουμε σε συνεργασία. Θα βρούμε όλους αυτούς τους άλλους τοπικούς μεσίτες, προκειμένου να τους βάλουμε στην πλατφόρμα», είπε με νόημα.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}