Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό και του ζητάνε ακόμη 200.000€

Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό και του ζητάνε ακόμη 200.000€
67 / 100 SEO Score

Πρόκειται για οφειλέτη δανειακών συμβάσεων σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης ο οποίος χρωστούσε σε πιστωτικές εταιρείες από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει ότι «μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε, ότι Χανιώτης, έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό χωρίς να ακουστεί ”κιχ”

Το σπίτι του πλειστηριάστηκε στο ποσό των, 200.000 ευρώ και χρωστάει ακόμα άλλα 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τους πιστωτές του.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και της δραματικής κατάληξης, όταν αποφεύγεις την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση επί των εργαλείων που έχεις στη διάθεσή σου, ως οφειλέτης δανειολήπτης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Οφειλέτης, δανειακών συμβάσεων, χρωστούσε σε πιστωτικές εταιρείες από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ.

Κατέθεσε αίτηση, με την συνδρομή δικηγόρου των Χανίων, στο Ειρηνοδικείο Χανίων ως υπερχρεωμένο νοικοκυριό, η οποία απορρίφθηκε, καθώς οι τράπεζες έπεισαν το Δικαστήριο ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δανείστηκε με δόλο, υπερβολικά, προέβη σε αλόγιστη σπατάλη, χρημάτων που σύμφωνα με το ενεργητικό του εισοδήματος του, δεν θα μπορούσε να τα επιστρέψει στον δανειστή.

Μετά την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο δανειολήπτης δεν επεδίωξε την προσφυγή του σε Δευτεροβάθμιο, απλώς κλείστηκε στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στάδιο της κατάθλιψης, αφήνοντας τι σπίτι του στα καταδιωκτικά μέτρα των δανειστών, χωρίς καμία νόμιμη αντίσταση, αντίδραση μέχρι που το σπίτι του πλειστηριάστηκε, έφυγε από την κυριότητα του και σήμερα οι δανειστές του αιτούν και του απαιτούν άλλες 200.000 ευρώ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ