Έτσι την έφερε Αμερικανίδα ηλικιωμένη σε απατεώνα!

 17/04/2024    09 : 45 : 59
απατες
69 / 100

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο των απατεώνων, ειδικά όταν πρόκειται για τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες. Όμως μια 73χρονη Αμερικανίδα την έφερε στον άντρα που προσπάθησε να την ξεγελάσει για να της αποσπάσει 8.000 δολάρια.

Η Jean, όπως έγινε γνωστή μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο WCBS, δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο εγγονός της ήταν στη φυλακή μετά από οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο απατεώνας της είπε ότι έπρεπε να του καταβάλει το παραπάνω ποσό για να τον αποφυλακίσει.

Η γυναίκα όμως κατάλαβε ότι κάτι βρομούσε στην υπόθεση, αφού τα εγγόνια της είναι ακόμα πολύ μικρά και κανένα του δεν έχει πιάσει στα χέρια του τιμόνι. Είχε λοιπόν μια ιδέα, που άλλαξε εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η γυναίκα όμως κατάλαβε ότι κάτι βρομούσε στην υπόθεση, αφού τα εγγόνια της είναι ακόμα πολύ μικρά και κανένα του δεν έχει πιάσει στα χέρια του τιμόνι. Είχε λοιπόν μια ιδέα, που άλλαξε εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού.

Έστησε παγίδα στον απατεώνα, προσκαλώντας τον να παραλάβει τα χρήματα από το σπίτι της. Στο μεταξύ επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές. Έστειλε μήνυμα στην κόρη της και την καλύτερή της φίλη που εργάζονται σε τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας κι εκείνες ενημέρωσαν την αστυνομία για το περιστατικό, που βρέθηκε εκεί και συνέλαβε τον απατεώνα επ’ αυτοφώρω, να παραλαμβάνει έναν φάκελο γεμάτο χαρτοπετσέτες.

Σύμφωνα με αμερικανικά στοιχεία του FBI, μόνο το 2020 οι απάτες κόστισαν σε ανθρώπους άνω των 60 ετών συνολικά 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι ηλικιωμένοι είναι τα αγαπημένα θύματα των απατεώνων, για τη χαμηλότερη εξοικείωσή τους με την τεχνολογία και τις αποταμιεύσεις που έχουν, κάποιοι από αυτούς, στην τράπεζα. Ευτυχώς η Jean, χάρη στην ετοιμότητα, την ψυχραιμία και την ευρηματικότητά της, δεν έγινε μέρος των στατιστικών.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}