Έτσι έκλεβαν καταλύτες από το πάρκινγκ του αεροδρομίου

 15/07/2024    08 : 29 : 46
καταλυτες
68 / 100

Τον τρόπο δράσης της σπείρας που έκλεβε τους καταλύτες αυτοκίνητων στους χώρους του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εξαρθρώθηκε από την αστυνομία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών κατάφεραν να συλλάβουν δύο άτομα, έναν 34χρονο και μία 25χρονη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση στο πάρκινγκ του εμπορικού Πάρκου του Ελ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά δύο αγνώστων δραστών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Στα βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr αποκαλύπτεται η δράση των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς φαίνεται ότι καταφέρνουν με μεγάλη ευκολία να αφαιρούν τους καταλύτες από ΙΧ που είναι σταθμευμένα παρακείμενους χώρους στους χώρους του αεροδρομίου.

Όπως φαίνεται, ένα αυτοκίνητο κάνει μία στάση, με τον συνοδηγό του αμαξιού να βγαίνει έξω, προσποιούμενος ότι θέλει να κάνει την ανάγκη του. Ωστόσο λίγο αργότερα, ο συγκεκριμένος άντρας σκύβει στο πορτ-μπαγκάζ ενός οχήματος και η κλοπή του καταλύτη γίνεται κυριολεκτικά μέσα σε έξι δευτερόλεπτα.

Σε άλλη περίπτωση το ενοικιαζόμενο ΙΧ που σταματά για λίγα λεπτά μπροστά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο χώρο του εμπορικού πάρκου στο αεροδρόμιο. Αμέσως βγαίνει ο θρασύς δράστης και κρύβεται πίσω από το αυτοκίνητο που θέλει να κλέψει τον καταλύτη, παρά το γεγονός ότι πέριξ του χώρου υπάρχουν πολλοί απλοί πολίτες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών μετά από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από τα καταστήματα του εμπορικού πάρκου, στις 6 Νοεμβρίου εντόπισαν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομα της 25χρονης συλληφθείσας με συνοδηγό τον δράστη των κλοπών.

Πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να προσεγγίσουν το όχημα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτό και τράπηκαν σε φυγή. Τότε οι αστυνομικοί έθεσαν το όχημα υπό διακριτική επιτήρηση έως ότου βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να το ακινητοποιήσουν. Εντέλει λίγη ώρα αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε έξω από την εταιρεία ενοικιάσεων προκειμένου να παραδώσει το αυτοκίνητο.

Μάλιστα οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα των δύο συλληφθέντων όπου βρέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος μισθωτηρίων συμβολαίων για ενοικίαση Ι.Χ.Ε. στο όνομα της 25χρονης συλληφθείσας καθώς και ένα τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων σε εταιρεία εμπορίας σιδήρων-μετάλλων.

Οι ανωτέρω δράστες πωλούσαν άμεσα τους καταλύτες τους οποίους είχαν αφαιρέσει προκειμένου να μην δυνατή η ανεύρεσή τους και η ταύτισή τους με τους δράστες από τις αστυνομικές αρχές.

Συνολικά από την Υπηρεσία εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπής καταλυτών και 1 απόπειρα κλοπής καταλύτη καθώς βρέθηκαν οι δράστες κλοπών που έχουν γίνει από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Νοεμβρίου, με τις κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα να τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}