Έρχονται τα ραντάρ ελέγχου χρήσης του κινητού

 19/04/2024    05 : 50 : 28
αυτοκινητα
63 / 100

Οι κάμερες που εντοπίζουν οδηγούς με κινητό τηλέφωνο εξαπλώνονται πλέον σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των ελέγχων για την οδική ασφάλεια.

Αυτές οι κάμερες χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύσουν και να αποτρέψουν την παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ένα ζήτημα που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης, αντιστοιχεί σε μείωση της προσοχής και των αισθήσεων του οδηγού κατά πέντε φορές μεγαλύτερη από το να είναι μεθυσμένος…

Οι κάμερες λειτουργούν μέσω αισθητήρων υψηλής ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης. Ανιχνεύουν τον οδηγό και τον επιβάτη στο αυτοκίνητο και είναι σε θέση να διακρίνουν το αν χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα λειτουργεί μέρα – νύχτα και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Εφόσον ανιχνεύσουν παράνομη χρήση, καταγράφουν την παράβαση και στέλνουν την πληροφορία στις αρχές, οι οποίες θα βεβαιώνουν το πρόστιμο.

Σαφώς και υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής-δεδομένων αλλά και για την ακρίβεια αυτής της τεχνολογίας. Αναμφίβολα θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Στην Αυστραλία, πάντως, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει εφαρμόσει ένα νέο σύστημα καμερών βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα αυτοκίνητα. Το πρόγραμμα αυτό έχει κάνει 135 εκατομμύρια ελέγχους στη Νέα Νότια Ουαλία από το 2019 έως και σήμερα 2023!

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}