Έρχονται νέες κρατικές εγγυήσεις: Παράταση του Ηρακλή ΙΙ ζήτησε η κυβέρνηση από την DG Comp

 29/05/2023    02 : 47 : 17
κοκκινα δανεια
70 / 100

Την παράταση του προγράμματος κρατικής εγγυοδοσίας (Ηρακλής) επί των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior notes) τιτλοποιήσεων αιτήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτό.

Η παράταση του προγράμματος δεν συνοδεύεται από αύξηση του διαθέσιμου ποσού κρατικής εγγύησης και αποτελεί τυπική υπόθεση καθώς εκκρεμούν, έξι μήνες μετά τη λήξη του (σ.σ. Οκτώβριος 2022), οι αιτήσεις τριών τιτλοποιήσεων (Frontier II, Sunrise III και Solar) για ένταξη των senior notes στο σχήμα κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής ΙΙ».

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι εφόσον οι τρεις προαναφερθείσες τιτλοποιήσεις είχαν πάρει εμπρόθεσμα πρωτόκολλο, δεν απαιτείται παράταση του προγράμματος. Λόγω, όμως, του χρονικού διαστήματος που παρήλθε, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί σχετικό αίτημα. Η απάντηση της DG Comp επί του αιτήματος έχει δοθεί και σύμφωνα με πληροφορίες είναι θετική.

Ταυτόχρονα, η KPMG που λειτουργεί ως σύμβουλος της Επιτροπής Παρακολούθησης των προγραμμάτων κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής» φέρεται να ζήτησε για τις τιτλοποιήσεις Frontier II και Sunrise III επιβεβαίωση ότι υλοποιούνται κατά το προβλεπόμενο τα επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν στην Επιτροπή μαζί με το αίτημα ένταξης.

Εφόσον από τη σχετική διαδικασία δεν προκύψει ανάγκη επικαιροποίησης business plan, οι δύο τιτλοποιήσεις αναμένεται να λάβουν την κρατική εγγύηση επί των senior notes ομολογιών. Το πότε θα συμβεί αυτό δεν μπορεί προσώρας να προσδιορισθεί, καθώς απαιτείται έκδοση υπουργικής απόφασης για την ένταξη. Λόγω προεκλογικής περιόδου, η αγορά εκτιμά ότι η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη των δύο τιτλοποιήσεων (Frontier II και Sunrise III) στον Ηρακλή καθυστέρησε με αφορμή την εξέταση του προγράμματος κρατικής εγγυοδοσίας από τη Eurostat. Οι τιτλοποιήσεις Frontier II και Sunrise III αναπροσαρμόστηκαν ώστε να πληρούν τις επικαιροποιημένες προδιαγραφές Eurostat και ως εκ τούτου να μην υπάρχει κίνδυνος να προσμετρηθούν οι κρατικές εγγυήσεις στο χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι με το τελικό της σχέδιο η Eurostat υπαναχώρησε ως προς την αρχική πρόθεσή της να εξεταστούν αναδρομικά μία προς μία οι τιτλοποιήσεις, συστήνοντας να μην επαναληφθούν τακτικές, βάσει των οποίων οι αγοραστές mezzanine notes αναλαμβάνουν χαμηλότερο κίνδυνο, σε σχέση με αυτόν που αναλαμβάνει το Δημόσιο, ως εγγυητής των senior notes της ίδιας τιτλοποίησης.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}