Έρχονται απολύσεις από την Microsoft Hellas…

 21/06/2024    05 : 52 : 14
Microsoft
72 / 100

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Microsoft Hellas να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας ο CEO της εταιρείας κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Το γενικότερο κλίμα περικοπών θέσεων εργασίας που έχει ήδη ανακοινώσει η μητρική Microsoft αλλά και πολλές εταιρείες του κλάδου τεχνολογίας αναμένεται να ακολουθήσει και η Microsoft Hellas, με τον CEO της εταιρείας κ. Θεοδόση Μιχαλόπουλο να μην αποκλείει το γεγονός να υπάρξουν απολύσεις και στην Ελλάδα.

O κ. Μιχαλόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφων για περικοπές στην Ελλάδα με αφορμή τις 10.000 απολύσεις που έχει ανακοινώσει η Microsoft ήδη από τον Ιανουάριο, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά τα σενάρια, λέγοντας όμως ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλόπουλος, είπε ότι «η ανακοίνωση της εταιρείας για 10.000 απολύσεις αναφέρεται σε όλη την Microsoft παγκοσμίως και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε και εμείς σαν εταιρεία. Πρέπει να δούμε πως αυτή η μικρή μείωση της ζήτησης που βλέπουμε αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται μας σπρώχνει στο να κοιτάξουμε που πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, που να εστιάσουμε περισσότερο και που μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε. Σε αυτά τα πλαίσια κοιτάμε συνολικά τις δραστηριότητές μας» τόνισε ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

«Αλλαγές είχαμε πάντα» τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι φεύγουν, κάποιοι έρχονται και πως μια πολυεθνική εταιρεία όπως η Microsoft δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει αλλαγές». «Υπάρχει μια παγκόσμια ανακοίνωση της Microsoft και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε» επεσήμανε. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η Microsoft Hellas απασχολεί 260 υπαλλήλους. Επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε να ξενοικιαστούν οι χώροι όπου στεγάζονταν οι υπάλληλοι της Softomotive στο κτίριο The Orbit και να μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas, στο Μαρούσι.

Για τους στόχους της εταιρείας τόνισε «ότι πρωταρχικός στόχος είναι να έχουμε τις ομάδες και τους ανθρώπους μας κοντά στους πελάτες και στους συνεργάτες μας για να τους βοηθήσουμε να δουλεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δέσμευση της εταιρείας στην Ελλάδα είναι να συνεχίζουμε να επενδύουμε και να εστιάσουμε όπου χρειάζεται. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε θα το κάνουμε», επεσήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος, λέγοντας όμως ότι θα υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί τους πελάτες της με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………….

Κι αυτό καλά πήγε: Η Microsoft κλείνει γραφεία και απολύει αντί για τις «μεγάλες επενδύσεις» στην Ελλάδα

Προς ένα νέο «ναυάγιο» οδεύει ο χρηματοοικονομικός κλάδος της χώρας, με το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα να «βαλτώνει».

Το Data Center στο οποίο θα επένδυε ο τεχνολογικός κολοσσός παραμένει στα χαρτιά και στη φιέστα που στήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης τον Οκτώβριο του 2020. Μιλάμε για ακόμη ένα παράδειγμα κατάρρευσης του αφηγήματος της κυβέρνησης περί στρατηγικών επενδύσεων διεθνούς φήμης επιχειρήσεων στη χώρα.

Οι εξελίξεις γύρω από την αναδιάρθρωση που επιχειρεί ο όμιλος της Microsoft απλώνουν βαριά σύννεφα πάνω από την ελληνική θυγατρική της. Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2023 η Microsoft ανακοίνωσε 10.000 απολύσεις, κάτι που φαίνεται να επηρεάζει και τη χώρα, όπως παραδέχτηκε χθες σε δημοσιογράφους ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Η ανακοίνωση της εταιρείας για 10.000 απολύσεις αναφέρεται σε όλη την Microsoft παγκοσμίως και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε και εμείς σαν εταιρεία», απάντησε και συνέχισε λέγοντας, «δέσμευση της εταιρείας στην Ελλάδα είναι να συνεχίζουμε να επενδύουμε και να εστιάσουμε όπου χρειάζεται. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε θα το κάνουμε».

Για το εάν έχουν υπάρξει ή θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών απ’ την θυγατρική ο ίδιος αρκέστηκε να απαντήσει: «Αλλαγές είχαμε πάντα. Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν, κάποιοι έρχονται. Οι προτεραιότητες μπορεί να αλλάζουν τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και των ίδιων των στελεχών που μπορεί να αναζητήσουν κάτι άλλο», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ακόμη μία κίνηση της εταιρείας δείχνει πως η μεγάλη επένδυση απομακρύνεται. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός όμιλος ξενοίκιασε τα γραφεία, όπου στεγαζόταν η Softomotive, η οποία εξαγοράστηκε πριν περίπου τρία χρόνια από τη Microsoft.

Πλέον, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνταν για την Softomotive και στη συνέχεια μετά την εξαγορά για την Microsoft, μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία που διαθέτει η τελευταία στο Μαρούσι.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί λίγο μετά την είσοδό της Softomotive στην οικογένεια της Microsoft, οι οποίες έθεταν το μέχρι πρότινος στρατηγείο της στο επίκεντρο της περαιτέρω εξέλιξης των δραστηριοτήτων της.

Τι θα γίνει όμως με τo Data Center
Η μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, μένει τελικά στα λόγια 2,5 χρόνια μετά τις ανακοινώσεις;

Οι εργασίες για την κατασκευή του Data Center, άλλωστε, βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά, καθώς το μόνο που έχει γίνει από τότε είναι η αγορά ενός κτήματος στα Μεσόγεια. Αυτό είχε πει τουλάχιστον ο διευθύνων σύμβουλος τον Ιούνιο του 2021.

Ο κ. Μιχαλόπουλος δεχόμενος χθες ερώτηση για τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας πως τελικά φέτος θα είναι η χρονιά που θα προσδιοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της επένδυσης, αφού παραδέχτηκε πως άλλα περίμεναν και άλλα έγιναν.

«Η επένδυση συνεχίζεται κανονικά. Η δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ολοκληρώθηκε, πήραμε θετικές συστάσεις απ’ τους φορείς. Τώρα είμαστε σε μία φάση όπου περιμένουμε την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων», σημείωσε.

«Η αλήθεια είναι και εμείς διαφορετικά τα περιμέναμε στην αρχή. Δυστυχώς όμως είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία, οπότε και έπρεπε να αντιμετωπιστούν πολλά ζητήματα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}