Έρχεται “σφαγή”: Οι πλειστηριασμοί χτυπούν την πόρτα των επιχειρηματιών και των εμπόρων…

Κυριακή 09/06/2023    08 : 56 : 51
πλειστηριασμοι1
67 / 100

Οι πλειστηριασμοί χτυπούν την πόρτα των επιχειρηματιών και των εμπόρων, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσουν εκτός από το σπίτι τους και τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται και βγάζουν τα προς το ζην. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει το πράσινο φως στις εταιρείες εκμετάλλευσης των κόκκινων δανείων, πολλοί είναι εκείνοι που ζουν με τον φόβο του πλειστηριασμού.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου, Γιώργος Βαγενάς δηλώνει πως «μόνο 3.000 αιτήσεις για εξαίρεση επιχειρήσεων, δήλα δη το 5% των αιτήσεων, έχουν εγκριθεί. Και αυτό γιατί οι τράπεζες μπλοκάρουν την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό και οι δανειολήπτες βρίσκονται σε τέλμα».

Τα funds είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος, τουλάχιστον ο προεκλογικός χρόνος που ίσως βοηθήσει. Όπως λέει ο κ. Βαγενάς «όλα τα κόμματα πρέπει να βάλουν ‘’πλάτη’’ ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες που βρίσκονται σε δεινή θέση».

Ο κ. Βαγενάς στέκεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης να αλλάξει τα κακώς κείμενα, δεδομένου ότι η νομοθεσία περί πλειστηριασμών, πρόκειται για νομοθεσία ψηφισμένη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, που έμεινε ως είχε. Συνεπώς δεν πρέπει να μετακυλίονται οι ευθύνες, αλλά να υπάρξει στόχευση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, όπως λέει ο ίδιος, ο αριθμός των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξεπερνά τις 50.000 – 60.000 σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Όλοι αυτοί είχαν πάρει δάνεια για τα εμπορεύματά τους, κινήσεως, στεγαστικά, καταναλωτικά και με λοιπούς χαρακτηρισμούς.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}