Εφορία: Με μπαράζ κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και ακίνητα σε 541.864 οφειλέτες του Δημοσίου ξεκινούν τη δραστηριότητά τους τα νεοσύστατα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης που άρχισαν να λειτουργούν από τις 25 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο της ΑΑΔΕ, στο στόχαστρο του ΚΕΒΕΙΣ αλλά και των άλλων εισπρακτικών υπηρεσιών της Εφορίας μπαίνουν οι 541.864 φορολογούμενοι που έχουν αρρύθμιστες οφειλές προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 500 ευρώ ανά ΑΦΜ.
Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες κινδυνεύουν με κατασχέσεις σε κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς υπερβαίνουν το όριο οφειλής που είναι 500 ευρώ, προκειμένου να εφαρμοστούν τα σκληρά εισπρακτικά μέτρα.
Από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει πως 3.984.904 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 31ης Ιουλίου 2023.
Από αυτούς, οι 2.005.499 είναι στην «κόκκινη ζώνη» των κατασχέσεων καθώς η Εφορία μπορεί ανά πάσα στιγμή να λάβει αναγκαστικά μέτρα.
Ωστόσο, σε 1.463.635 από αυτούς ή στο 73%, έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Σε εκκρεμότητα παραμένει η λήψη αναγκαστικών μέτρων επί κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων σε 541.864 οφειλέτες, με τα μέτρα να ενεργοποιούνται προσεχώς από το ΚΕΒΕΙΣ.