Έρχεται “πόλεμος” για τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ

 18/05/2024    10 : 03 : 02
ελτα
68 / 100

ΕΛΤΑ: Το θέμα έχει προσωρινά επισκιαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όμως το το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων ανά την Ελλάδα, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια εκτεταμένη ενημέρωση για το πως και με ποια κριτήρια λήφθηκαν οι αποφάσεις, ή πως θα εξυπηρετούνται οι επίμαχες περιοχές, προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια.

Τόσο μεγάλη είναι η αντίδραση που συμμετέχει σε αυτή και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, (ΚΕΔΕ), η οποία έβγαλε σχετικές ανακοινώσεις σημειώνοντας ότι πρόκειται για «βαρύ πλήγμα στις ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας».

Προσθέτει δε πως «δεν αποδέχεται ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος παύουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, με βάση μόνο τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ», κι ότι σκοπεύει να παραδώσει άμεσα, σχετική επιστολή- ψήφισμα, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στη διοίκηση της εταιρείας.

Προ ημερών άλλωστε, όπως -θα έπρεπε να- αναμενόταν, υπήρξε και σκληρή ερώτηση πολυάριθμων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα οι οποίοι θυμίζουν τα 280 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για τη «διάσωση» των ΕΛΤΑ, υποστηρίζοντας ότι «εξανεμίστηκαν», μιλώντας για «παρακμή» και σημειώνοντας ότι:

«Μετά τα νέα λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, μεγάλοι δήμοι της Αττικής μένουν χωρίς φυσικές ταχυδρομικές υπηρεσίες με χαρακτηριστική την περίπτωση της Ανατολικής Αττικής όπου κλείνουν ταχυδρομικές δομές σε Βάρκιζα, Παιανία και Καλύβια Θορικού, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες και στους Δήμους. Το ίδιο συμβαίνει στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά, τη Μαγνησία και αλλού».

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση, έχει τοποθετηθεί από το Υπερταμείο που έχει ως CEO τoν Γρηγόρη Δημητριάδη (όχι τον ανιψιό του πρωθυπουργού, συνωνυμία είναι). Κεντρικά πρόσωπα της ηγεσίας των ΕΛΤΑ είναι ο Δανιήλ Μπεναρδούτ ως Πρόεδρος και ο Γρηγόρης Σκλήκας, ως διευθύνων σύμβουλος.

Αμφότεροι έχουν σημαντική πείρα στον ιδιωτικό τομέα, ο πρώτος κυρίως σε μεταλλουργικές εταιρείες και ο δεύτερος στα τρόφιμα και ποτά. Μήπως όμως τους λείπει η εμπειρία; Μήπως είναι άπειροι στη διαχείριση υπηρεσιών που έχουν έντονη διάσταση κοινωνικής ωφέλειας και πληρώνονται αδρά από το δημόσιο κορβανά, με τελευταίο κρούσμα τα 280 εκατ. ευρώ;

Διότι ντάλα καλοκαίρι και με καύσωνα, οι αντιδράσεις στις περιοχές που κλείνουν τα υποκαταστήματα, είναι μεγάλες, κι όλοι μιλούν για αιφνιδιασμό, ενώ και η ανακοίνωση που έβγαλε η εταιρεία για να δικαιολογήσει τα λουκέτα, στις 16 Ιουλίου, δεν προσέφερε λεπτομέρειες. Μιλούσε για “ψηφιακούς ταχυδρόμους” και άλλα ολίγον… ακαταλαβίστικα, που σίγουρα δε λένε τίποτα σε εκείνους που αντιδρούν.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}