Έρχεται κλάμα: Deutsche Bank το επόμενο τραπεζικό ευρω-κανόνι;;;

 16/04/2024    12 : 55 : 20
deutsche bank
67 / 100

Deutsche Bank: Βουτιά άνω του 9% σημειώνει η μετοχή – Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες άνω του 9% καταγράφει η μετοχή της μετοχή της Deutsche Bank, μετά την εκτίναξη του κόστους ασφάλισης έναντι της χρεοκοπίας της το βράδυ της Πέμπτης, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένουν.

Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και έχουν χάσει πάνω από το 1/5 της αξίας τους από τις αρχές του μήνα.

Τα CDS – μια μορφή ασφάλισης των ομολογιούχων μιας εταιρείας έναντι της χρεοκοπίας της – εκτοξεύτηκαν στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης από 142 μονάδες βάσης την προηγούμενη ημέρα.

Η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse από την UBS, στον απόηχο της κατάρρευσης της αμερικανικής Silicon Valley Bank, προκάλεσε ανησυχία για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης μεταξύ των επενδυτών, η οποία επιδεινώθηκε από την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed την Τετάρτη.

Μεγάλες ρευστοποιήσεις πλήττουν και τα ομόλογα AT1 της Deutsche Bank – μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα μετά την αμφιλεγόμενη διαγραφή των AT1 της Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης.

Η Deutsche παρασύρει σε πτώση και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, με τις Commerzbank, Credit Suisse, Societe Generale και UBS να καταγράφουν όλες απώλειες άνω του 5%.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στο κόκκινο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τις αυξήσεις στα επιτόκια και τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Η Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,55%, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,54%, ενώ το ίδιο ποσοστό πτώση σημειώνει και ο CAC 40 στο Παρίσι.

Πτώση 1,9% σημειώνει η Μαδρίτη και 2,1% το Μιλάνο. Ο τραπεζικός δείκτης κάνει βουτιά 4,1%.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}