Έρευνα ΕΕΑ: Το 45% των ταξί είχε αύξηση κόστους έως 50% το 2022 έναντι του 2019

 18/07/2024    02 : 11 : 15
εεα ταξι
64 / 100

Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 23/2/2023, σε ειδική εκδήλωση στο Ε.Ε.Α., η μελέτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία εκπονήθηκε από την ICAP, για τον κλάδο των ταξί.

Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος, ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει έμπρακτα και τον κλάδο των αυτοκινητιστών. Σε συνεργασία με την ICAP εκπονήσαμε μελέτη για τα ταξί, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για τον συγκεκριμένο κλάδο. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και αποτυπώνουν τα πραγματικά προβλήματα για τους επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα την αύξηση των κενών χιλιομέτρων ή του χρόνου εργασίας τους, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν την επιδραστικότητα που έχει ο κλάδος σε κομβικούς δείκτες της εθνικής οικονομίας.

Είμαι σίγουρος ότι η μελέτη που παρουσιάσαμε στο Ε.Ε.Α. θα αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» για την στήριξη και εξέλιξη του κλάδου, κάτι που είχε γίνει για ανάλογες μελέτες που εκπονήσαμε και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπως Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του Ε.Ε.Α. θα συνεχιστούν, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Τα αποτελέσματα της Μελέτης ανέλυσε από την ICAP ο κ. Γιώργος Παναγιωτίδης, Senior Manager, Business Consulting & Analytics.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}