Έκλεισαν όλα τα Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη. Σε εκκαθάριση η εταιρεία!

Τρίτη 04/06/2023    08 : 54 : 42
πετρετζικης
67 / 100

Μετά τα καταστήματα Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη που έκλεισαν σε Γλυφάδα και Αθήνα το προηγούμενο διάστημα, ήρθε η ώρα και για τα δύο της Αγίας Παρασκευής με την εταιρεία πλέον να οδηγείται σε εκκαθάριση.

Στο τέλος του 2022 έκλεισε το Kitchen Lab που είχε ανοίξει ο Άκης Πετρετζίκης σε κεντρικό σημείο στη Γλυφάδα και στη συνέχεια το Kitchen Lab Corner στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έκλεισαν και τα δύο καταστήματα της Αγίας Παρασκευής, που είχαν απομείνει.

Έχει μάλιστα ήδη αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η σχετική απόφαση προκειμένου να τεθεί η «KITCHEN LAB ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» σε λύση και να προχωρήσει η εκκαθάρισή της. Σύμφωνα όσα αναφέρονται στο ΓΕΜΗ, τον Οκτώβριο του 2022 καταβλήθηκε το εταιρικό κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ. Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες όσον αφορά στο προσωπικό το οποίο έχει αποζημιωθεί, ενώ η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στη Γλυφάδα.

Ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης είχε ξεκινήσει αυτήν την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2018 και μάλιστα με σημαντική επιτυχία ακόμη και μέσα στην περίοδο των μέτρων της πανδημίας.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Ακης Πετρετζίκης προχώρησε στο λουκέτο των εστιατορίων του παραμένουν άγνωστοι. Ναι μεν στη χρήση του 2021 η εταιρεία εμφάνισε κέρδη, ωστόσο δεν έχουμε εικόνα τι έγινε το 2022 καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο ισολογισμός.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, παράγοντες κόστους που επιβάρυναν σημαντικά όλες τις επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα είναι η ενέργεια, οι πρώτες ύλες, ενώ μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρηθεί η σημαντική έλλειψη και η δυσκολία εύρεσης προσωπικού σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα η εταιρεία Kitchen Lab το 2021 εμφάνισε 894.819,80 ευρώ έναντι 911.618,17 το 2020.

Να σημειωθεί πάντως ότι στις 12 Aπριλίου δημιουργήθηκε η εταιρεία Ακis Petretzikis Hub Μονοπρόσωπη, ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 530.000 ευρώ. Μοναδικός μέτοχος της είναι η Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που ιδρύθηκε το 2017. Αντικείμενο της είναι ο τομέας των τηλεοπτικών παραγωγών.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}